Obožavamo obroke pripremljene od ostataka i zaliha u hladnjaku. Tako, primjerice, od ostataka kelja najradije pripremamo fritatu! Obavezno dodajemo i malo kozjeg sira, a ne štedimo ni na luku!

Ako i vi morate hitno potrošiti preostali kelj, obavezno se počastite fritatom. Dobar tek!

Fritata s keljom

Sastojci:
1 žlica maslinovog ulja
2 manje glavice luka
200 g narezanog kelja
2 žlice balzamičnog octa
8 jaja (L)
100 g kozjeg sira
sol, papar

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Na gusenoj tavi zagrijte ulje te dodajte luk. Pržite desetak minuta dok luk ne omekša te se karamelizira. Dodajte kelj i žlicu vode pa kuhajte pet minuta. U tavu dodajte balzamični ocat, a nakon minute i jaja. Kratko promiješajte te ostavite na umjerenoj vatri oko pet minuta, dok se jaja ne gusnu, a dno fritate primi zlatnožutu boju. Ugasite plin pa po fritati pospite komadiće kozjeg sira. Kao zadnji kora,k tavu stavite u pećnicu na 15 minuta, dok se ne ispeče i sama sredina fritate. Poslužite i uživajte!