Ako ne želite paliti pećnicu, a jedu vam se keksići s čokoladom, napravite ih i ispecite u jednoj tavici. Trebat će vam otprilike 20 minuta i jedna dobra tava s debelim dnom.

Sastojci su prikladni za pečenje u dubljoj tavici promjera 24 cm, a količina je dostatna za šest serviranja. Predlažemo da ga poslužite uz kuglicu kremastog sladoleda od vanilije.

Keks s komadićima čokolade
Sastojci:
150 g rastopljenog maslaca
150 g smeđeg šećera
1 jaje (M)
1 žličica ekstrakta vanilije
230 g glatkog brašna
1/2 žličice sode
prstohvat soli
200 g nasjeckane čokolade
Priprema:
U tavu dodajte maslac i šećer, povremeno promiješajte i pričekajte da se otope. Maknite tavicu s vatre i ostavite da odstoji kako bi se smjesa ohladila. U manjoj posudi mikserom izradite jaja s prstohvatom soli i ekstraktom vanilije.
U rastopljeni i ohlađeni maslac i šećer umiješajte jaja te mješavinu brašna i sode. U smjesu za kekse na kraju dodajte i nasjeckanu čokoladu. Tijesto potom rasporedite u tavicu s debelim dnom, poklopite i držite na jako laganoj vatri otprilike 15 minuta. Otklopite i provjerite je li dno pečeno pa tome prilagodite vrijeme pečenja. Pričekajte da se keks ohladi prije rezanja. U slast!