Amerikanci obožavaju sirovo tijesto za kekse, a taj se trend proširio i daleko van njihovih granica. Lako ga je pripremiti kod kuće, a može se koristiti i kao baza za cheesecake bez pečenja.
Bitno je da ne koristite sirovo pšenično brašno te jaja, iz predostrožnosti. Možete ga zamijeniti mljevenim zobenim pahuljicama ili bademima, koji su sigurni za konzumaciju.

Jestivo tijesto za kekse

Sastojci:
100 g maslaca
70 g šećera
100 g smeđeg šećera
1 žličica ekstrakta vanilije
2 žlice mlijeka
150 g zobenih pahuljica
1/2 žličice soli
100 g nasjeckane čokolade
Priprema:
Najprije zobene pahuljice sameljite u fino brašno. Potom izmiksajte omekšali maslac sa šećerom i mlijekom. Kad smjesa postane kremasta i laganija, umiješajte zobeno brašno i prstohvat soli, a na kraju i nasjeckanu čokoladu ili čokoladne kapljice. Poslužite odmah!