Preporučujemo da hrskavu cvjetaču poslužite uz umak od vrhnja, majoneze i svježeg začinskog bilja. Odlično će se uklopiti korijander, a možete se odlučiti i na ljutkastu verziju sa svježim čilijem.

Pržena cvjetača
Sastojci:
450 g cvjetače
1 jaje (L)
120 ml hladne vode
130 g brašna
Sol, papar
Suncokretovo ulje za prženje

Priprema:
Cvjetove cvjetače kuhajte tri do četiri minute u kipućoj slanoj vodi, sve dok malo ne omekšaju. Potom ih ocijedite i prelijte hladnom vodom kako bi zaustavili proces kuhanja. Potom umutite jaje s hladnom vodom, začinite smjesu pa umiješajte brašno.
Svaki cvjetić umočite u pripremljenu smjesu pa spustite u posudu sa zagrijanim uljem ili fritezom. Temperatura ne bi trebala prelaziti 180 stupnjeva, a prženje bi trebalo trajati tri do četiri minute. Kad poprime zlatnu boju, cvjetove izvadite i spustite na papirnate ubruse kako bi ispustili višak masnoće. Poslužite toplo!