Ako ste odlučili pripremati domaće burgere ili trebate peciva za sporo pečenu svinjetinu, isprobajte recept u nastavku. Sigurni smo kako sve sastojke već imate kod kuće, a priprema je zaista jednostavna.
Peciva su najukusnija neposredno nakon pečenja, nakon što se malo ohlade, ali možete ih dobro zapakirati i uživati u njima i sljedećeg dana. Dobar tek!
Peciva za burgere
Sastojci:
600 g brašna
10 g suhog kvasca
1 puna žličica šećera
1 žličica soli
400 ml mlijeka
150 ml ulja
1 žumanjak
Priprema:
Prosijte brašno u veliku posudu pa napravite malu udubinu u sredini. U to uspite suhi kvasac i šećer. Posolite pa dodajte ulje, a zatim postepeno dolijte mlijeko. Miksajte s nastavcima za tijesto dok se ne formira ljepljiva kugla, a potom rukama umijesite glatko tijesto. Pokrijte tijesto krpom i ostavite da se diže dok se ne udvostruči, otprilike sat vremena.
Oblikujte 12 jednakih kuglica, rasporedite ih po velikom limu za pečenje, pokrijte krpom i pustite da odstoje još barem pola sata. Premažite ih žumanjkom, još malo posolite i po želji pospite sezamom i kimom. Pecite 20-25 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Izvadite ih i pustite da se ohlade prije rezanja.