Ako vam je trbuh često napuhnut nakon jela, u tome vam može pomoći određena vrsta voća. Prema riječima stručnjaka, ove 3 vrste voća mogu poboljšati probavu.

1. Nezrele banane

Banana.jpg
Foto: Shutterstock

Banane su pune kalija, vitamina C, vitamina B6, vlakana i antioksidansa. Osim što uvelike doprinose vašoj prehrani, mogu poboljšati i probavu.

Nezrele banane smatraju se posebno korisnima u borbi protiv nadutosti i nelagode u želucu. To je zato što sadrže otporni škrob, ugljikohidrat koji putuje kroz crijeva bez razgradnje.

2. Kivi

Kivi
Foto: Shutterstock

Jedenje kivija još je jedan način da spriječite nadutost. Prema riječima stručnjaka, pozitivni učinci vidljivi su već nakon dva tjedna. Pomaže i kod bolova u želucu.

3. Tamno bobičasto voće

Kupine
Foto: Unsplash

Stručnjaci preporučuju konzumiranje voća tamnije boje poput kupina, borovnica i jagoda koje sadrže vrijedne antioksidanse te vjeruju da na taj način možete ublažiti i smanjiti nadutost želuca, piše Sensa.rs