Već 5. kolovoza 2024. Merkur će postati retrogradan u znaku Djevice, a 28. kolovoza 2024. vraća se u direktno kretanje u znaku Lava.

Iako je retrogradni Merkur poznat po tome što vraća bivše, ovo je razdoblje također povoljno za duhovni i materijalni rast.

Ovih 5 savjeta pomoći će vam da maksimalno iskoristite energiju retrogradnog Merkura! Evo što kaže horoskop:

5. Ne reagirajte impulzivno

Skloni smo pretjerano reagirati, čak i na manje detalje tijekom razdoblja astrološke napetosti. Takva ekspresivnost često dovodi do negativnih posljedica, koje onda moramo ispravljati. Horoskop vam savjetuje da pronađete tehniku ​​koja vam odgovara i koja će vam omogućiti da povećate vrijeme između impulsa i akcije - na primjer, mala vježba disanja. Također možete pitati što je točno osoba mislila. Nesporazum je vjeran prijatelj retrogradnog Merkura.

Horoskop
Shutterstock 

4. Provedite detoksikaciju na društvenim mrežama

Retrogradni Merkur odlično je vrijeme da skratite vrijeme koje provodite ispred ekrana! Vidjet ćete koliko više slobodnog vremena imate kada ograničite korištenje društvenih mreža. Usmjerite svoju energiju u drugom smjeru. Posjetite novo mjesto, probajte različite specijalitete, uvedite zdravu naviku u svoju rutinu.

3. Ograničite svoju potrošnju

U mitologiji Merkur je bog trgovine i profita. Ignoriranje ove činjenice može skupo koštati! U razdoblju retrogradnog Merkura možda nećemo biti racionalni u trošenju. Stoga je bolje odgoditi velike kupnje tijekom izravnog kretanja Merkura. Također, treba biti oprezan s malim troškovima. Mogu vam uzeti cijeli obiteljski proračun. U tom razdoblju kupujte samo one stvari koje su vam stvarno potrebne.

Horoskop shopping.jpg
Shutterstock 

2. Nemojte se bojati otvoreno se izraziti

Retrogradni Merkur nije vrijeme za skrivanje od svijeta! Naprotiv, ovo je period kada treba pokazati što možete. Ako imate problema na poslu, nemojte se ustručavati podijeliti svoju viziju za njihovo rješavanje, čak i ako se ne uklapa u okvire. Možete dobiti neočekivane ideje. Ako razmišljate o renoviranju svog doma ili razmatrate razne prijedloge za uređenje interijera, sada je idealno vrijeme. Oslobodite svoju kreativnost, ali zapamtite – prvo razmislite o planu i kupnji, a tek nakon retrogradnog Merkura krenite u realizaciju ideja.

1. Procijenite svoju prošlost

Lekcija koju će retrogradni Merkur naučiti svim znakovima Zodijaka. Retrogradni Merkur uvijek je povezan s obustavom naših uobičajenih aktivnosti i okretanjem prema unutra. Najbolja stvar koju možete učiniti tijekom retrogradnog Merkura je cijeniti putovanje koje ste već prošli. Na primjer, sjetite se što ste radili tijekom posljednjeg retrogradnog Merkura i usporedite to s onim što radite sada. Takvo razmišljanje omogućit će vam da jasnije vidite svoje buduće smjerove. Ovo razdoblje ne biste trebali doživljavati na negativan način. Iako se rutina u tom razdoblju mijenja, to obično ne dovodi do negativnih posljedica. Retrogradni Merkur omogućuje vam da procijenite svoje snage i veselite se svojim postignućima.