Ljubitelji vrhunskog šampanjca nedavno su u Zagrebu imali priliku uživati ne samo u vrhunskim šampanjskim kapljicama već i u svemu onome što stoji iza pojma odlične šampanjske večere. Prilike za ovaj tip večere nisu česte, a da za njih postoji interes potvrdilo je i četrdesetak gostiju koji su te večeri ispunili zagrebački restoran ManO. Jer upravo je ovaj restoran ugostio šampanjsku kuću Drappier te otvorio vrata u svijet izuzetnih šampanjaca i vrhunskih zalogaja.
Šampanjska kuća Drappier vrijedna je pažnje, jer osim što je svoju impresivnu priču započela 1808. godine u regiji Cote des Bar, u romantičnom francuskom seocetu Urville koje se danas smatra jednim od najmanjih u Champagni, nastavlja je kroz predani rad generacija obitelji Drappier koja predana ideji proizvodnje vrhunskih šampanjaca ne stvara samo za danas i sada, već i za budućnost te buduće generacije.
Zato je bila posebna čast uživati u večeri u društvu Charlene Drappier, mlade i uspješne poslovne žene, osobe koja srčano priča ne samo o vinskim etiketama već i poslovnim izazovima te određenjima šampanjske kuće, jer srž njihovog poslovanja temelji se na organskom uzgoju, zaštiti prirode, proizvodnji etiketa kako od klasičnih tako i od lokalnih sorti grožda, te predanom prenošenju priče o izvrsnosti imena.
Ova je večera, zahvaljujući Drappier šampanjcima ali i virtuozu, chefu restorana ManO, Matiji Bogdanu, bila svojevrsno putovanje, večera u kojoj se putovalo kako slavnom regijom Champagne tako i Hrvatskom, i to kroz odličan jelovnik u šest slijedova, uz raskošni Amouse Buche uvod, te odličan Petit Four završetak. Tanjur po tanjur s odabranim je šampanjcima spajao najbolje od sezone, boja i mirsa, a upravo su najavama svakog slijeda te posluženog šampanjca oduševili Charlene Drappier te sommelier restorana ManO, Domagoj Zorbas.
Večera je započela posluživanjem Drappier Blanc de Blancs Brut, te nastavila slijedom: Brut Nature, Brut Nature Rose, Carte d'Or Brut, Millesime Exception 2016 te Grand Sendrée 2010. Kuhinja restorana ManO bila je primjer odlično uigranog orkestra, jela su oduševljavala okusima, namirnicama, pričom i platingom... Posebnu pažnju i same gošće, Charlene Drappier, privukli su tanjuri tartar od jadranskog škampa, tartar od primorske janjetine, te tanjur koji je predstvaljen pod nazivom “Kroz kamenje i livade... i magične gljive” a koji je spojio odlične okuse hrvatskih regija.
Charlene Drappier gostima večere otkrila je posebnosti nekih od etiketa, što se krije iza pojmova vintage ali i pojedinih naziva samih Drappier šampanjaca te je doživljaj šampanjske večere zaokružila pričom o važnosti ekološkog uzgoja, brige i investicije ne samo u vinograde već i šume, livade, vrtove i nasade, jer sve je to dio promišljanja i djelovanja obitelji Drappier.
Bila je to večer u kojoj se uživalo, otkrivalo, učilo te družilo uz vrhunske etikete te odlična jela. Charlene Drappier ovo je bio prvi posjet Zagrebu, ali kako je i sama najavila ne i zadnji, što je i više nego dobra najava nekih budućih druženja uz vrhunske šampanjce koje za Hrvatsku uvozi i distribuira zadarska tvrtka Atrox.