Ima nešto posebno u mirisima zašećerenog, pečenog voća, ogrnutog u još toplo tijesto, začinjenog aromama cimeta i koricom limuna… Kolači s jesenskim voćem pozivaju na pauzu uz kavu ili čaj, uživanje u pogledu kroz prozor ili kakvom dobrom štivu, a ovo je naš prijedlog, pita koja se može ponijeti i za užinu, slatki odmor.

Rešetkasta pita s kruškama

profimedia-0159618589
Foto: Profimedia

Sastojci za tijesto

300 g brašna
1/2 paketića praška za pecivo
140 g maslaca
2 jaja
70 g šećera
1 paketić vanilin šećera

Sastojci za nadjev
3 kruške
1 žlica maslaca
1 žlica šećera

Priprema: umijesite tijesto od brašna, praška za pecivo, maslaca, jaja i vanilin šećera. Ostavite da miruje oko 30 minuta. U međuvremenu očistite i narežite kruške na ploškice pa ih sa šećerom propirjajte na maslacu.
Premijesite tijesto pa odvojite oko 1/4 za trakice. Ostatak razvaljajte i stavite u lim za pečenje obložen papirom. Rasporedite kruške. Preostalo tijesto razvaljajte i narežite na trakice i poslažite u obliku rešetke na kruške. Pecite oko 30 minuta na 180 stupnjeva.