U sirevima od kozjeg mlijeka ali i smokvama uživa se od davnina. I dok je svaka od ove dvije namirnice prepoznatljivog okusa (i mirisa), i tako svoja, oduševljava njihova kombinacija koju ljubitelji mediteranske kuhinje opisuju kao pozdrav ljetu. Osim okusom spoj smokava i kozjeg sira privlači nutritivnim svojstvima kao i blagotvornim utjecajem na zdravu probavu. I dok se u ovoj kombinaciji može uživati u različitim verzijama naš glas ide smokvama zapečenim s mekanim kozjim sirom začinjem s medom i paprom. Pripremite, poslužite, zagrizite i doživite novu dimenziju pojma "pozdrava ljetu".
Zapečene smokve s kozjim sirom
Sastojci
Smokve
Mekani kozji sir
Med
Papar
Priprema
Vrh smokve odrežite, a plod zarežite u obliku križa. Smokve napunite kozjim sirom i prelijte medom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva 15 do 20 minuta. Pečene smokve izvadite, popaprite i poslužite.