Jeste li znali da  tradicija bavarske kuhinje datira iz 19 stoljeća, kada su zabilježene i prve štampane kuharice, a kažu  da je njeno porijeklo iz seoskih domaćinstava. Tipična bavarska jela uključuju mnogo mesa, a karakteristično je da se  upotrebljavaju svi dijelovi životinje. Manje atraktivni dijelovi poput tripica, glave ili noge, od sirotinjskih obroka pretvorili su se u prestižne specijalitete regionalne bavarske. Minhenska bijela kobasica proizvedena je prvi put 1857. godine. Danas, bavarska kuhinja nije poznata samo po Oktoberfetu na kojem se jedu razne vrste kobasica i piju velike količine piva. Kuhinja te pokrajine na jugu Njemačke poznata je kao raznovrsna i bogata. Mnoštvo šumskog voća, povrća, gljiva i specifičnih začina kao što su timijan i kim, koristi se uz meso,a jela su nešto slađa nego u nas. Tu bogatu i naizgled nespojivim  slatko-slano-kiselim kombinacijama, kuhinju poznatu  u cijelom svijetu, sada  imate prilike okusiti i u našoj metropoli. Kako bi dodatno naglasio autentičnosti svojih okusa, Maximilian, prvi i jedini bavarski restoran u Hrvatskoj, već više od četiri godine u svojoj kuhinji ugošćuje Andreasa Hasenbeina dugogodišnjeg renomiranog kuhara iz Münchena, koji dva puta godišnje posjećuje Maximalian kako bi instruirao kuharsko osoblje i provjerio našu dosljednost tradicionalnim okusima Bavarske. Bavarski restoran Maximilian nalazi se na Radničkoj cesti 37, a već na samom ulazu u restoran obuzme vas bavarski duh, od uređenja samog interijera te ljubaznog osoblja restorana obučenog u tipične Lederhosen i Dindrl. Tradicionalnosti i osebujnosti ne nedostaje niti na tanjuru. U ponudi su specijaliteti poput Spatzle tjestenine, Leberkӓse mesne štruce, svinjskih rebrica, koljenice ili pak knedle od kruha i pereca. Apsolutni vladar jelovnika su kobasice Bratwurst, Nürnberger i najpoznatija Weisswurst koje nam  stižu direktno iz Münchena, a za one hrabrije tu je maxi bečki XXL – tkz. “Slonovo uho”. Što je bavarsko jelo bez vrhunskog piva? Stoga smo vam osigurali najveću i najbolju ponudu Paulaner piva te ovisno o raspoloženju ili prigodi, možete birati između flaširanog piva ili onog točenog u krigli. U ovom jesenskom period možete uživati u bogatim jesenskim okusima kao što su naši specijaliteti: juha od buće, koljenica od crne slavonske svinje i originalni pivski gulaš te ostali specijaliteti u redovnoj ponudi Maximiliana. Više detalja pronađite na maximilian.hr ili na našem Facebooku. Ako vam je na umu dobra zabava, odlična hrana, vrhunsko pivo i tradicionalna bavarska atmosfera, naša vrata su vam širom otvorena. Sve što morate ponijeti sa sobom je dobra volja i prazan želudac. I ne zaboravite, neka vam „Živjeli i Prost“ budu omiljene riječi!