Nives Celzijus na Instagramu je podijelila svoj recept za fritule - omiljenu poslasticu od prženog tijesta koja se priprema u hladnije dane, a posebno je popularna u vrijeme blagdana, adventa i karnevala.

"Sve radim odokativno, ne držim se striktno recepta. Pripremam ih s jogurtom, otprilike 4 decilitra tekućeg jogurta, a glatkog brašna stavim odokativno, oko 400 grama, pa po potrebi dodam još. U smjesu ide jedno jaje, vanilin šećer, prstohvat soli, jedan suhi kvasac i pola praška za pecivo te čep rakije ili ruma. Uvijek dodam i dvije naribane jabuke. Volim ih stavljati i u biskvite jer daju bogatiji okus i mekoću. Važno ih je naribati što sitnije.", rekla je Nives za Zagrebinfo.

“Dodam i dvije žlice običnog šećera. Smjesa mora biti ni pregusta ni prerijetka. Fritule stavljam žlicom u vruće ulje i okrećem dok ne porumene sa svih strana. Ne pazim na estetiku, hoće li imati rogove, važno mi je da su ukusne”, dodala je.

“Što se tiče dodataka, svatko ima svoj izbor. Leone ih najčešće pospe šećerom u prahu, dok ih mi ostali mažemo čokoladnim namazom”, otkrila je.