Jesen i hladnije vrijeme miriše na cimet rolice, koje su početkom listopada proslavile svoj dan. No ako nemate vremena pripremati dizano tijesto za ove popularne zalogajčiće, isprobajte jednostavniji biskvitni kolač koji okusom i mirisom podsjeća na njih.

Sastojci:

Za biskvit:

  • 150 g šećera
  • 290 g brašna
  • 2 čajne žličice praška za pecivo
  • 240 ml mlijeka
  • 2 jaja
  • 90 g rastopljenog maslaca

Za smjesu s cimetom:

  • 125 g smeđeg šećera
  • 75 g rastopljenog maslaca
  • 1 ½ čajne žličice cimeta
  • po želji i šaka nasjeckanih oraha
Recept za biskvitni kolač s cimetom
Foto: Shutterstock

Za preljev:

  • 75 g krem ​​sira
  • 75 g maslaca
  • 120 g šećera u prahu

Priprema:

Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i šećer. Dodajte mlijeko, jaja i otopljeni maslac. Miksajte dok ne dobijete glatko tijesto bez grudica.

U drugoj zdjeli pomiješajte smeđi šećer, cimet i rastopljeni maslac. 

Polovicu tijesta ulijte u kalup obložen papirom za pečenje. Po njemu rasporedite dio smjese s cimetom. Dodajte ostatak tijesta i završite preostalom masom s cimetom. Lagano probodite vilicom smjesu kako biste napravili uzorke. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 170°C oko 30-40 minuta.

Miksajte krem ​​sir i maslac dok ne postane pjenasto. Dodajte šećer u prahu i nastavite miksati dok ne dobijete glatku kremu.

Ohladite kolač i premažite ga pripremljenim preljevom. Narežite na kriške i poslužite.

 Izvor: Yumama