Jesen i hladnije vrijeme miriše na cimet rolice, koje su početkom listopada proslavile svoj dan. No ako nemate vremena pripremati dizano tijesto za ove popularne zalogajčiće, isprobajte jednostavniji biskvitni kolač koji okusom i mirisom podsjeća na njih.
Sastojci:
Za biskvit:
- 150 g šećera
- 290 g brašna
- 2 čajne žličice praška za pecivo
- 240 ml mlijeka
- 2 jaja
- 90 g rastopljenog maslaca
Za smjesu s cimetom:
- 125 g smeđeg šećera
- 75 g rastopljenog maslaca
- 1 ½ čajne žličice cimeta
- po želji i šaka nasjeckanih oraha
Za preljev:
- 75 g krem sira
- 75 g maslaca
- 120 g šećera u prahu
Priprema:
Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i šećer. Dodajte mlijeko, jaja i otopljeni maslac. Miksajte dok ne dobijete glatko tijesto bez grudica.
U drugoj zdjeli pomiješajte smeđi šećer, cimet i rastopljeni maslac.
Polovicu tijesta ulijte u kalup obložen papirom za pečenje. Po njemu rasporedite dio smjese s cimetom. Dodajte ostatak tijesta i završite preostalom masom s cimetom. Lagano probodite vilicom smjesu kako biste napravili uzorke. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 170°C oko 30-40 minuta.
Miksajte krem sir i maslac dok ne postane pjenasto. Dodajte šećer u prahu i nastavite miksati dok ne dobijete glatku kremu.
Ohladite kolač i premažite ga pripremljenim preljevom. Narežite na kriške i poslužite.
Izvor: Yumama