Džem od jabuka nikad nije bio lakši - bez prskanja, bez stajanja uz štednjak i stalnog miješanja. Ova metoda u pećnici daje savršeno gusti džem, bogatu boju i odličan okus. Posebno je praktičan, stavite sve u pećnicu i pustite da lagano krčka.

Ako želite dodatnu aromu, pred kraj pečenja dodajte žličicu cimeta ili malo vanilije - pekmez će dobiti toplu, mirisnu notu.

Sastojci:

  • 1 kg jabuka
  • 600 g šećer

Priprema:

Jabuke operite, očistite od sjemenki i narežite ih na kockice ili veće kriške.

Stavite ih u vatrostalnu posudu ili duboki lim i pospite šećerom. Promiješajte da se šećer ravnomjerno rasporedi, a zatim ostavite 15 minuta da jabuke puste sok.

Stavite u pećnicu zagrijanu na 180°C i pecite oko 30 minuta, dok jabuke ne omekšaju. Smanjite temperaturu na 150°C i nastavite peći još 1,5-2 sata, povremeno miješajući.

Recept za domaći džem od jabuka iz pećnice
Foto: Shutterstock

Kad pekmez postane gust i taman, izvadite ga iz pećnice i usitnite po želji (štapnim mikserom ili vilicom). Vrući pekmez ulijte u sterilne staklenke, zatvorite i okrenite naopako da se dobro zatvore.

 Izvor: StvarUkusa