Ljeto je nezamislivo bez rajčica, omiljeno povrće tijekom vrućih dana postaje glavni sastojak brojnih jela. Ponekad su oni najjednostavniji recepti često zanemareni. Katalonci izuzetno cijene jednostavnost pa nije ni čudo što su upravo oni poznati po jednostavnim jelima. Ovog ljeta na svoj jelovnik uvrstite Paamb tomàquet - kruh s rajčicom, navodi Sensa

Može se jesti kao doručak, predjelo ili prilog, a priprema se za dvije minute. 

Pa amb tomàquet - kruh s rajčicom

Sastojci (za dvije osobe):

  • 4 kriške omiljenog kruha
  • 2 zrele i sočne rajčice
  • češnjak
  • maslinovo ulje
  • morska sol

Priprema:

  1. Kruh lagano prepecite na tavi ili u pećnici.
  2. Utrljajte češanj češnjaka po cijeloj površini kruha.
  3. Prepolovite rajčice i premažite ih direktno po kruhu da puste sok i meso.
  4. Poprskajte s malo maslinovog ulja i posolite po ukusu.