Rolada je desert našeg djetinjstva, a može se pripremati na razne načine. Mi smo pronašli jednostavan recept za roladu s jabukama i medom koju ćete obožavati, a još lakše je pripremiti. 

Rolada s jabukama i medom

Sastojci 

Za tijesto: 

  • 80 g meda 
  • 80 g šećera 
  • 100 g maslaca (sobne temperature) 
  • 3 jajeta 
  • pola žličice sode bikarbone 
  • prstohvat soli 
  • 200 grama brašna

Za punjenje: 

  • 3-4 jabuke 
  • 1-2 žlice šećera 
  • 50 g bobičastog voća.

Priprema 

1. Jabuke ogulite i naribajte pa ih pomiješajte sa šećerom. Pleh obložite papirom za pečenje zatim rasporedite ravnomjerno naribane jabuke, a preko njih pospite bobičasto voće. 

2. U loncu otopite maslac, med i šećer, promiješajte i ostavite da se ohladi. Dodajte jaja, sodu bikarbonu i sol pa postepeno umiješajte brašno. Smjesu za tijesto prelijte preko jabuka i bobičastog voća u plehu, poravnajte i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 20-25 minuta, dok biskvit ne porumeni. 

3. Nakon što izvadite biskvit izvadite iz pećnice, pažljivo ga preokrenite na čistu kuhinjsku krpu posutu šećerom u prahu, skinite papir za pečenje i urolajte dok je još topao. Ostavite da se prohladi, pospite šećerom u prahu pa poslužite.