Rolada je desert našeg djetinjstva, a može se pripremati na razne načine. Mi smo pronašli jednostavan recept za roladu s jabukama i medom koju ćete obožavati, a još lakše je pripremiti.
Rolada s jabukama i medom
Sastojci
Za tijesto:
- 80 g meda
- 80 g šećera
- 100 g maslaca (sobne temperature)
- 3 jajeta
- pola žličice sode bikarbone
- prstohvat soli
- 200 grama brašna
Za punjenje:
- 3-4 jabuke
- 1-2 žlice šećera
- 50 g bobičastog voća.
Priprema
1. Jabuke ogulite i naribajte pa ih pomiješajte sa šećerom. Pleh obložite papirom za pečenje zatim rasporedite ravnomjerno naribane jabuke, a preko njih pospite bobičasto voće.
2. U loncu otopite maslac, med i šećer, promiješajte i ostavite da se ohladi. Dodajte jaja, sodu bikarbonu i sol pa postepeno umiješajte brašno. Smjesu za tijesto prelijte preko jabuka i bobičastog voća u plehu, poravnajte i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 20-25 minuta, dok biskvit ne porumeni.
3. Nakon što izvadite biskvit izvadite iz pećnice, pažljivo ga preokrenite na čistu kuhinjsku krpu posutu šećerom u prahu, skinite papir za pečenje i urolajte dok je još topao. Ostavite da se prohladi, pospite šećerom u prahu pa poslužite.