Hladnih, ljetnih recepata nikad dosta, posebno kad su u pitanju deserti. Za sve ljubitelje kave pronašli smo recept koji će vas oduševiti.
Ledena torta s instant kavom
Sastojci
- 4 žlice instant kave
- 20 ml mlijeka
- 3 žlice kondenziranog mlijeka
- 400 ml tučenog vrhnja.
Za ganache
- 2 žlice instant kave
- 2 žlice šećera
- 2 žlice vruće vode.
Priprema
1. U maloj posudi pomiješajte 4 žlice instant kave s 20 ml mlijeka i 3 žlice kondenziranog mlijeka. Dobro izmiješajte da se kava rastvori i dobijete aromatičnu bazu. U zdjeli umutite 400 ml šlaga do čvrstog stanja. Na kraju sve pomiješajte i dodajte u kalup s odvojenim dnom. Ostavite u zamrzivaču nekoliko sati.
2. U drugoj posuditi rastopite 2 žlice insant kave i 2 žlice šećera u 2 žlice vruće vode pa umutite dok ne postane pjenasto. Prelijte preko torte koju ste izvadili iz zamrzivača pa vratite na kratko da se ponovno stegne prije služenja.
Izvor: Stvar ukusa