Ljeto bez kuhanog kukuruza je nezamislivo. Ovaj neizostavni ljetni klasik je mnogima omiljeno jelo tijekom vrućih dana, ali duga priprema zna pokvariti uživanje. Međutim, uz jedan trik, bit će gotov za samo 10 minuta

Iako svi volimo grickati topao i sočan kukuruz, mnogi odustanu od pripreme kod kuće jer misle da će trajati vječno. Istina je da postoji jednostavan trik koji će skratiti vrijeme kuhanja i poboljšati okus. 

Sad je pravo vrijeme da uživate u kukuruzu, sezona je u punom jeku, klipovi su slatki, svježi i puni okusa. Još kad ih pripremite na pravi način, svaki zalogaj će biti pravo zadovoljstvo. 

Kako brzo skuhati kukuruz?
Foto: Shutterstock

Kako brzo skuhati kukuruze?

1. Prije kuhanja kukuruze prepolovite, poredajte ih u lonac i prelijte vodom. 

2. Kad voda počne ključati, dodajte jednu čašu mlijeka i komad maslaca. Ova kombinacija omekšava zrna, daje blagu slatkoću i puniji okus. 

3. Kuhajte 10 minuta pa sklonite s kola. Posolite po želji i uživajte, kukuruz će biti savršeno mekan i aromatičan. 

Izvor: Stvar ukusa