Banana i breskva, grožđice, malo ruma i čokolade... Zvuči dobro, nije li tako? Sve navedene sastojke samo trebate umotati u aluminijsku foliju, staviti na roštilj i pričekati da voće omekša.

Ovaj brzinski desert možete poslužiti u desertnim čašama sa žlicom šlaga ili pak kuglicom sladoleda od vanilije. Za još bolji konačni dojam, dodajte nekoliko listića svježe mente.

Voće s roštilja

Sastojci:
1 banana (ne previše zrela)
2 breskve
50 g tamne čokolade
1 žlica grožđica
1 žlica ruma

Priprema:
Banane ogulite i prepolovite ih na pola ih pa narežite još po dužini na četiri dijela. Breskve operite i narežite na kriške. Položite voće na komad aluminijske folije, prelijte s malo ruma, pospite grubo nasjeckanom čokoladom i prelijte žlicom ruma. Napravite paketić od folije pa ga stavite na roštilj na slabiji žar, nakon što završite s pečenjem mesa i povrća. Ostavite na roštilju dok voće ne omekša, a čokolada se otopi. Poslužite toplo!