Recept za clafoutis zadovoljava nekoliko bitnih kriterija - priprema je brza i jednostavna, a rezultat i više nego dobar. Najčešće se priprema od trešanja, ali vi možete upotrijebiti i jagode, maline, borovnice, kupine, kao i svako mekano voće koje vam se nađe pri ruci.
Preporučujemo da pri posluživanju dodate i žlicu tučenog vrhnja. U slast!

Clafoutis s trešnjama
Sastojci:
40 g glatkog brašna
80 g šećera
2 jaja (M)
100 ml slatkog vrhnja
100 ml mlijeka
200 g trešanja bez koštica

Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, a dublji kalup za pečenje premažite maslacem. Izmiksajte jaja sa šećerom pa ulijte slatko vrhnje i mlijeko. U tu smjesu na kraju prosijte brašno i lagano je promiješajte.
Po dnu kalupa rasporedite trešnje bez koštica pa ih prelijte pripremljenom smjesom. Pecite otprilike 25 minuta, sve dok se sredina ne ispeče. Ostavite da se malo ohladi prije serviranja.