Tijesto od cvjetače možete nadjenuti standardnim dodacima za pizzu, poput umaka od rajčice, mozzarelle i bosiljka te maslinovog ulja. Uvijek možete dodati i svježe ili sušene cherry rajčice, neku drugu vrstu sira ili povrća.

Osim što je ovo zdravija varijanta, izbjeći ćete dizanje tijesta i znatno uštedjeti na vremenu. Pizza od cvjetače bit će gotova za manje od pola sata. Dobar tek!

Pizza od cvjetače

Sastojci:
150 g cvjetače
1 bjelanjak
50 g mljevenih badema
40 g heljdinog brašna
1/4 žličice sode
sol, papar

Priprema:
Cvjetaču usitnite u sjeckalici pa je pomiješajte s tučenim bjelanjkom i svim preostalim sastojcima. Smjesu prebacite na lim obložen papirom za pečenje pa žlicom oblikujte krug promjera 30 cm. Pripazite da debljina bude podjednaka kako bi se ravnomjerno ispeklo. Pecite pet minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva pa okrenite i pecite još minutu do dvije. Tijesto nadjenite dodacima po izboru i pecite dodatnih 10-ak minuta.