Obožavate kekse, ali niste najspretniji u pripremu slatkog? Bez brige, za ovaj recept ne trebate nikakvo predznanje i iskustvo. Trebate samo nekoliko uobičajenih sastojaka iz svake kuhinje i veliku tablu bijele čokolade.
Dobra je vijest da i ovo tijesto za kekse možeš lako zamrznuti. Samo oblikujte kuglice, zapakirajte ih u male vrećice, zamrznite i izvadite po potrebi.

Keksići s bijelom čokoladom
Sastojci:
130 g maslaca
150 g šećera
100 g smeđeg šećera
1 žličica ekstrakta vanilije
1 jaje (M) + 1 žumanjak
280 g glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo
1/2 žličice sode
200 g bijele čokolade

Priprema:
Izmiksajte maslac sa šećerom pa dodajte cijelo jaje i žumanjak te ekstrakt vanilije. U drugoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu i prstohvat soli. Umiješajte u smjesu maslaca, šećera i jaja uz pomoć drvene žlice. Na kraju dodajte i nasjeckanu bijelu čokoladu ili čokoladne kapljice.
Oblikujte 12 kuglica, prebacite ih u posudu s poklopcem i stavite ih u hladnjak. Bilo bi dobro da tijesto odstoji barem sat vremena, a poželjno i duže. Pecite kekse otprilike 12 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Znat ćete da su gotovi kad rubovi poprime lijepu zlatnu boju. Ostavite da se u potpunosti ohlade prije posluživanja.