Turska kava jedno je od omiljenih pića. Mnogi ljudi ne mogu započeti dan bez kave te je pripremaju na razne načine.
Postupak je više-manje sličan svima nama, a većina će je skuhati na najbrži mogući način. Mišljenje je struke da ne treba ulagati u skupe aparate za kuhanje kave, već bi moglo poslužiti i najobičnije posuđe, no zato je izbor kave vrlo važan.
'Najčešća pogreška koju mnogi rade je ta da kavu dodaju čim voda proključa. A istina je da će vruća voda spržiti talog kave pa je idealno pričekati pola minute prije dodavanja kave. Točnije, idealno je kavu preliti kipućom vodom nakon 30 sekundi do minute', smatraju stručnjaci, a piše Daily Mail.
Također, voda iz slavine razlikuje se od mjesta do mjesta, a često je puna kamenca, pa je za njeno pročišćavanje idealno koristiti filtere. Proporcionalna količina kave i vode također je ključna, a idealno je na litru vode uliti 70 g kave.
Kava ne podnosi vlagu, zrak i mnoge mirise, stoga je treba držati u dobro zatvorenoj posudi i što dalje od hladnjaka.