Na mjestu gdje se art déco nasljeđe susreće s kozmopolitskim ozračjem, bar manager i vrhunski Esplanadin miksolog Vjenceslav Madić – Master Kishoni ponovno pomiče granice barske scene. S bogatim međunarodnim iskustvom i instinktom za inovaciju, Vjenceslav je poznat po sofisticiranom pristupu, besprijekornom osjećaju za detalje i istančanoj estetici pripreme koktela koja podsjeća na mali teatar, svaka čaša priča priču, svaki gutljaj budi novu emociju. Od prvog mirisa do posljednjeg gutljaja, svaki koktel je zamišljen kao mali ritual, uz osobni pristup barmena, atraktivne prezentacije i trenutke stvorene za dijeljenje i pamćenje.

Vjenceslav Madić Master Kishoni - photo by Lili Bašić.jpg
Vjenceslav Madić Master Kishoni Foto: Arhiva hotela EsplanadeArhiva hotela Esplanade/Lili Bašić

Nakon autorskih bestselera koji su obilježili novu eru Esplanade bara, potom kolekcije signature koktela koja slavi svako desetljeće hotelske povijesti te pionirske linije bezalkoholnih i LABV koktela koji su osvojili publiku i Zagrepčane, Kishoni u studenom donosi nove senzacije – ledene gelato koktele koji pomiču granice kreativnosti i užitka.

U maniri istinskog vizionara, ova jedinstvena kolekcija spaja ručnu izradu talijanskog gelata s vrhunskim likerima, destilatima i aromama, stvarajući neodoljive kombinacije okusa i tekstura koje bude sva osjetila. „Zaboravite na sezonska pravila – vrijeme za gelato je sada – bilo da tražite osvježenje, jesensku dozu hedonizma ili zimsku slatku avanturu.“ zaključuje Vjenceslav Madić - Master Kishoni, uz čiji potpis svaki gelato koktel postaje mala umjetnička senzacija – elegantna, odvažna i savršeno uravnotežena.

Affogato - photo by Lili Bašić.jpg
Affogato Foto: Arhiva hotela EsplanadeArhiva hotela Esplanade/Lili Bašić

Kolekcija donosi klasični Affogato sa zanatskim gelatom od bourbon vanilije i mirisnim espresso notama, zavodljiv spoj gelata od pistacije s likerom Bajadera, raskošan gelato od čokolade s likerom od Amarena višnje, zatim intrigantnu kombinaciju gelata od slane karamele i mezcala te coffee amaretto gelata s bourbon whiskeyjem – svaki zalogaj-gutljaj poziva na istraživanje i uživanje bez granica.

Coffee Amaretto gelato i Bourbon Whiskey - photo by Lili Bašić (4).jpg
Coffee Amaretto gelato i Bourbon Whiskey Foto: Arhiva hotela EsplanadeArhiva hotela Esplanade/Lili Bašić

Coffee Amaretto gelato i Bourbon Whiskey - photo by Lili Bašić (6).jpg
Coffee Amaretto gelato i Bourbon Whiskey Foto: Arhiva hotela EsplanadeArhiva hotela Esplanade/Lili Bašić

Čokolada gelato i Amarena Cherry liker - photo by Lili Bašić.jpg
Čokolada gelato i Amarena Cherry liker Foto: Arhiva hotela EsplanadeArhiva hotela Esplanade/Lili Bašić

Pistacija gelato i Bajadera liker - photo by Lili Bašić (6).jpg
Pistacija gelato i Bajadera liker Foto: Arhiva hotela EsplanadeArhiva hotela Esplanade/Lili Bašić

U stalnoj sam potrazi da stvorim nešto neočekivano i da iskustvo ispijanja koktela podignem na novi nivo. A kao ljubitelj pravog talijanskog gelata i premium likera, vjerujem da će ovo bilo pravo iznenađenje za istinske hedoniste.“ navodi Vjenceslav te dodaje „Hyggis Gelato majstorski je svježe spravljeni talijanski gelato kojeg priprema obitelj Peroš iz Zagreba od najkvalitetnijih prirodnih sirovina bez umjetnih dodataka. Pistacija i limun dolaze sa Sicilije, lješnjak iz Pijemonta, burbon-vanilija s Madagaskara, a u spoju s biranim likerima garantiraju cjelogodišnji guilty pleasure doživljaj.“

U dijeljenju hrane leži ljepota druženja

Pored novih gelato koktela, premium pića i signature koktela, studeni u Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Baru donosi još jedan dobar razlog za druženje – fantastičan Sharing Menu koji poziva zajedničko uživanje u hrani. Za sve koji cijene dobru hranu i dobro društvo, chefica Ana Grgić Tomić kreirala je gourmet iskustvo za četiri osobe – savršeno za dijeljenje uz koktel, craft pivo ili čašu vina.

Sharing Menu Esplanade 1925 Bar- Photo Lili Bašić (10).jpg
Sharing Menu Esplanade 1925 Bar Foto: Arhiva hotela EsplanadeArhiva hotela Esplanade/Lili Bašić

Esplanade 1925 Bar interijer - Photo by Rajan Milošević (2).jpg
Esplanade 1925 Bar Foto: Arhiva hotela Esplanade / Rajan Milošević

Esplanade 1925 Bar interijer - Photo by Rajan Milošević (5).jpg
Esplanade 1925 Bar Foto: Arhiva hotela Esplanade / Rajan Milošević

Kolekcija uključuje mini zalogaje Esplanadinih klasika poput sočnog Club sendviča s piletinom i pancetom, uz hrskavi pomfrit i domaći ketchup, mini ručno kosanog tatarskog bifteka s odabranim začinima, mini Cezar salate s piletinom, tune tataki u sezamu te kroketa od sušene rajčice i dimljenih kozica. “Dijeljenje hrane stvara povezanost i pretvara obrok u iskustvo,” ističe chefica Ana Grgić Tomić, čija se jela savršeno uklapaju u opušteni, chic ritam bara. Sharing Menu za četiri osobe dostupan je po cijeni od 89 eura, a vrijeme pripreme iznosi oko 60 minuta – taman dovoljno da uživate u prvim gutljajima, razgovoru i atmosferi bara koja nikad ne izlazi iz stila.

Za dodatni comfort moment tu su i legendarne Esplanadine štrukle, dostupne i u bezglutenskoj varijanti, kao i niz gourmet zalogaja poput sočnog junećeg burgera s kremastim umakom od senfa i marmeladom od luka, focaccie s drniškim pršutom i paškim sirom, kroasana s dimljenim lososom, krem juhe od graška i mente, domaćeg consommea i pite od vrganja s rikolom. A za kraj – slatki signature deserti Esplanadinih slastičara koji zaokružuju doživljaj.

Šik ritual popodnevnog čaja

Poželite li usporiti tempo i uživati u trenutku u dvoje, Esplanadino limitirano izdanje popodnevnog čaja donosi dozu elegancije i opuštanja u samom srcu grada. Inspirirano 100. obljetnicom hotela, kroz raskošne zalogaje i okuse koji prate legendarne postaje slavnog Orient Expressa, vratit će vas u vrijeme zlatnog doba putovanja.

Orient Express Popodnevni čaj - Photo Lili Bašić (3).jpg
Orient Express Popodnevni čaj Foto: Arhiva hotela EsplanadeArhiva hotela Esplanade/Lili Bašić

Orient Express Popodnevni čaj - Photo Lili Bašić (9).jpg
Orient Express Popodnevni čaj Foto: Arhiva hotela EsplanadeArhiva hotela Esplanade/Lili Bašić

Zamislite: Pariz na tanjuru uz mini brioš s guščjom jetrom i marmeladom od kruške, Veneciju kroz burratu, sušene rajčice, srdele i pinjole, Zagreb u neodoljivoj mini Esplanadinoj štrukli, i Istanbul u notama zatara, humusa i mente. Slatki kraj vodi vas prema Italiji i Francuskoj uz tiramisu kocke s jagodama i prosecco notom, prhke macaronse, choux s rumom i čokoladom, te mirisne orijentalne poslastice s kadaifom, pistacijama i ružinom vodicom.

Ovaj otmjeni ritual poslužuje se svakog dana od 12:30 do 18:30 sati u Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Baru. Cijena iznosi 45 eura, a uključuje raskošni etažer sa zalogajima i slasticama za dvoje, mini zapečenu štruklu po osobi te Ronnefeldt čaj po izboru, poslužen u čajniku s limunom i medom.