Ako je suditi po prvom dojmu ovaj će film biti onaj za pamćenje

Ovih je dana jedan filmski plakat izazvao puno pažnje. Jer osim što je taj plakat najava filma “Spencer” koji će u kina doći kroz jesen 2021., njegova je posebnost i u izrazito estetskom dojmu, pozi glumice Kristen Stewart odjeven u čarobnu haljinu. Detalj koji je pomalo skriven ali ne može proći neprimjećeno je i rečenica Every fairy tale ends, Kristen Stewart u ovom filmu se našla u ulozi princeze Diane a na plakatu je i bez vidljivog lica veliku pažnju privukla kako pozom tako i čarobnom haljinom. Estetika, igra svjetla i tame, doživljaj tužne princeze koja blista u raskošnoj haljini koju potpisuje Chanel bude želju znati što je više moguće podataka o samom filmu ali i o haljini s plakata.

Radi se o haljini iz Haute Couture kolekcije iz 1988. Bež haljina od organdija ukrašena je srebrnim i zlatnim šljokicama koje oblikuju cvjetne grančice, te je u struku stegnuta satenskom trakom, dok se u donjem dijelu širi u bogatim slojevima plisiranih tkanina. Za potrebe filma, originalna je haljina ponovno izrađena, za što je bilo potrebno 1034 sati rada, od čega čak 700 za vezenje ukrasa, zbog čega je na njoj je radilo čak pet krojačica!

Tako royal, tako bridal, zar ne?!

Haljina je iz Chanel haute couture kolekcije ss 1988.

Film ‘Spencer‘ Pabla Larraina u kojem ćemo gledati Kristen Stewart u ulozi princeze Diane na životnoj prekretnici svjetsku premijeru će imati na venecijanskom filmskom festivalu u petak 3. rujna.

 

Tekst Martina Rafaeli

Fotografije Chanel

Sve za vaše vjenčanje