Jesen 2024. donosi paletu boja koja odiše toplinom, elegancijom i suvremenim stilom. Dok se priroda polako povlači u smeđe i zlatne tonove, svijet mode nas inspirira da se okrenemo nijansama koje će istaknuti našu individualnost i unijeti svježinu u sezonske outfite.

5 boja koje će obilježiti nadolazeću jesen.

1. Bogata bordo

Moda.jpg
Instagram 

Bordo boja već je dobro poznata kao jesenski klasik, no ove godine dobiva novu dimenziju. Bogate nijanse bordo boje unose dašak luksuza i profinjenosti u svaku kombinaciju, bilo da se radi o kaputima, torbama ili cipelama. Idealan je za one koji žele ostaviti snažan dojam, a pritom ostati vjerni tradicionalnoj jesenskoj paleti.

2. Maslinasto zelena

Moda.jpg
Instagram 

Boja koja se polako ali sigurno vraća u središte pažnje. Ovaj neutralan, ali iznimno upečatljiv, savršeno se slaže s toplijim tonovima jeseni, poput smeđe i zlatne. Možete ga nositi u obliku vojničkih jakni, džempera, kaputa ili čak suknji, jer pruža osjećaj udobnosti i stabilnosti, a istovremeno zrači samopouzdanjem.

3. Krem biskvit

Moda.jpg
Instagram 

Krem biskvit boja pravi je hit ove jeseni za one koji preferiraju neutralne tonove, ali žele nešto drugačije od klasične bijele ili bež. Ova boja dobro pristaje uz slojevite kombinacije, a posebno dobro izgleda u kombinaciji s bogatim smeđim i bordo tonovima. Također je idealan za monokromatske kombinacije.

4. Kraljevsko plava

Moda
Instagram 

Za one koji se žele istaknuti i osvježiti svoju jesensku garderobu, kraljevsko plava je pravi izbor. Ova intenzivna, gotovo neonska nijansa plave donosi dozu energije i modernosti, a savršeno se kombinira s neutralnim bojama bijele i bež, te naravno sive i crne. Odvažite se i uvrstite ga u svoj ormar kroz kapute, jakne ili čak modne dodatke poput torbi.

5. Senf žuta

Suki Waterhouse.jpg
Digzy/ Backrid/ Backgrid USA/ Profimedia 

Boja koja je doživjela svoj trijumf na Sabat de Sarna reviji za Gucci jesen/zimu 2024./25. Ove jeseni dolazi u svom najboljem izdanju. Topla, zemljana nijansa savršena je za jesenje dane i unosi vedrinu u svaki look.

Možete je kombinirati s maslinastozelenom ili bordo bojom za sofisticirani izgled ili je nositi kao dominantnu boju na predimenzioniranim puloverima ili kaputima, piše Stil.