Predivno vrijeme, fantastična hrana i odličan program joge samo su dio još jednoš uspješnog Sensa Yoga Retreata

Nakon dugog i kišovitog putovanja, pomalo obeshrabreni najavljenom lošom prognozom za cijeli vikend, stigli smo na očaravajući otok Iž. Na naše ugodno iznenađenje, dočekale su nas tople zrake sunca, zajedno s omamljujućim mirisom mora i borove šume.

Smjestili smo se u hotelu Korinjak, poznatom po ukusnoj vegetarijanskoj ponudi, gdje smo se na uvodnom sastanku upoznali sa Senkom Ljubić, učiteljicom joge i voditeljicom programa, i njezinim asistentima, Marinom Šarčević i Jurjem Ljubićem. Uz ispijanje ukusnih voćnih smoothieja Senka nam je poželjela toplu dobrodošlicu, kao što je i pozdravila sunčano vrijeme koje nas nije napuštalo tijekom cijelog vikenda. „To je znak da smo na dobrom putu“, rekla je. Zaboravili smo na svakodnevne brige i prepustili smo se svim čarima nadolazećeg vikenda.

Samo opušteno…

Program smo započeli s aromatičnom yin jogom za opuštanje. Opustili smo i istegnuli mišiće asanama koje smo izvodili na podu i oslobodili smo energetska središta (čakre) u tijelu uz bogat miris eteričnih ulja ruže, lavande i ružmarina.

Opuštena tijela i uma, nakon ukusne večere zadovoljni smo pošli na spavanje.

Zahvaljujući Sensi, otkrila sam otok Iž. Dolazim svake godine ili 2 – 3 dana ranije ili ostanem 2 – 3 dana poslije da upotpunim doživljaj. Hotel je fantastičan, hrana je ukusna, nema buke i komunikacijskog šuma, posvud je potpuni mir! – Beata

Snaga jutra

Idući dan započeli smo jutarnjom hatha jogom na velikom molu, gdje smo intenzivnijim i stojećim asanama jačali mišiće, radili na snazi tijela i samopouzdanju.

Slobodno vrijeme nakon doručka proveli smo uživajući u suncu i moru, kao i svim čarima otoka. Poslije ručka prepustili smo se mindfulness meditaciji u hladovini pod maslinama. Uz Senkin opuštajući glas i lagani povjetarac koji nam je draškao lice vrijeme meditacije brzo je proletjelo.

Poslijepodne smo se okušali u izazovima snage na Core strenght satu. Bili smo podijeljeni u dvije grupe: jedna je grupa s Jurjem i Marinom izvodila nježnije vježbe za početnike, a oni iskusni i hrabriji vježbali su sa Senkom.

Aktivan dan priveli smo kraju pod mjesečinom i zvijezdama, pričama uz svijeće te pjevanjem kirtana uz ritam bubnja.

Sve mi se sviđa; i joga, i mjesto, i program. Veoma sam zadovoljna. Posebno mi se sviđa kombinacija meditativnih i zahtjevnijih aktivnosti“ – Lidija

Heart opening hatha i zvučna terapija za rastanak

Prekrasan vikend zatvorili smo tradicionalnom hatha jogom koja je fokusirana na srčanu čakru za pročišćavanje emocija i skupljanje energije te zvučnom terapijom gongom pod vodstvom majstorice Milene Markovske.

Teška srca rastali smo se s predivnim otokom Ižom i još divnijom Senkom te smo obećali da ćemo svakako doći i sljedeći put!

 

Tekst Ema Subotičanec

Fotografije Dražen Kokorić

Sve za vaše vjenčanje