Svake godine, stručnjaci u Pantone Color Instituteu biraju nijansu koja će definirati i obilježiti sljedećih 12 mjeseci. Na kraju prošle godine svijet se okrenuo prema Pantone Color Instituteu nestrpljivo iščekujući odabir boje godine za 2024. godinu, a ovaj odabir bio je još posebniji jer njima Pantone Color Institute obilježava 25. godišnjicu izbora boje godine.

Svojim odabir Pantone Color Institue iznenadio je mnoge – za boju godine 2024. odabrao je nijansu Peach Fuzz!

Peach Fuzz je boja godina 2024.

Poznata kao PANTONE 13-1023, Peach Fuzz topla je i ugodna nijansa koja se nalazi između ružičaste i narančaste. Svake godine, uz objavu boje godine, Pantone Color Institute otkriva specifičnosti nijanse koju su odabrali kao i ideju, poruku ili atmosferu koju priziva. Kako opisuju i zašto su odabrali nijansu koja se nalazi između ružičaste i narančaste?

„Peach Fuzz je baršunasto nježni ton breskve čiji sveobuhvatni duh obogaćuje um, tijelo i dušu te budi sva naša osjetila.
Ova topla i ugodna nijansa ističe našu želju za zajedništvom s drugima i osjećaje koje to stvara, te predstavlja svjež pristup novoj mekoći. Suptilno senzualna, PANTONE 13-1023 Peach Fuzz je nijansa koja donosi osjećaj nježnosti i prenosi poruku brige i dijeljenja, zajednice i suradnje.“, u svojoj objavi istaknuli su Pantone stručnjaci.

Peach Fuzz nijansu ove ćemo godine primjetiti među modnim i beauty trendovima, kao i trendovima vezanim uz uređenje interijera. Iznimka, naravno, neće biti ni svijet vjenčanja kojem ova nježna i romantična nijansa savršeno pristaje! Kako ju možete uklopiti u svoje vjenčanje? Od dekoraticije prostora preko cvjetnih aranžmana do wedding looka, u nastavku donosimo nekoliko super ideja.

Peach Fuzz boja godine
Shutterstock 

Cvjetne dekoracije u nijansi breskve

Postoji mnogo načina da integrirate Peach Fuzz nijansu u dekoraciju prostora, ali ako želite da nježna nijansa zauzme središnje mjesto, dodajte je jednom od najvažnijih elemenata – cvjetnim dekoracijama.

Cvijeće je klasičan odabir kada je o dekoraciji prostora za vjenčanje riječ, no ove godine transformirat će se u jedan od najvećih trendova. Cvjetne dekoracije bit će raskošne i upečaljive, a istovremeno romantične i nježne. Razlog je to zbog kojeg će nijansa breskve biti savršeni dodatak cvjetnim dekoracijama. Dodajte ju u cvjetni luk za ceremoniju na otvorenom s boho prizvukom, spojite ju s zelenilom za romantični i trendi look aranžmana na stolovima ili kombinirajte s drugim jarkim i pastelnim bojama za vedri dekor u retro stilu.

Peach Fuzz boja godine za vjenčanja
Shutterstock 
Peach Fuzz boja godine za vjenčanja
pexels 

Romantični wedding look uz Peach Fuzz detalje

Peach Fuzz nijansa će svoje mjesto pronaći i u modnom svijetu, kako kada je riječ o svakodnevnim odjevnim kombinacijama, tako i kada je riječ o looku za posebne prilike. Nijanse breskve unijet će svježinu u wedding look i podignuti ga stepenicu više – bilo da je riječ o wedding looku s fokusom na klasičnu elegnaciju ili wedding looku koji donosi odmak od tradicije.

Peach Fuzz nijansu u wedding look možete dodati u obliku modnih detalja poput ukosnica u kosi, cipela i mašne na haljini ili kao jednu od boja u vjenčanom buketu koji će podignuti bijelu boju vjenčanice.

Za mladenke koje se žele maksimalno odmaknuti od očekivanog, a boja godine je jedna od njihovih omiljenih boja, vjenčanica ili party haljina u koju će se presvuči nakon vjenčanice izgledat će zanimljivo i drugačije u Peach Fuzz nijansi.

Peach Fuzz boja godine za vjenčanja
pexels 

Pozivnice, meni i drugi mali detalji

Jedan od najpopularnijih načina na koji će brojni parovi ove godine dodati nijansu breskve u svoje vjenčanje su mali, ali ne nevažni detalji.

Od pozivnica i menija do dekorativnih elemenata, svako vjenčanje vrvi detaljima koje možete obojati u nijansu breskve. Na taj način, Peach Fuzz ne mora nužno biti u fokusu vaše kolorističe palete, ali će joj dati dozu svojeg romantičnog karaktera i vedrine.

Obrub na pozivnicama i meniju, visoke svijeće na stolovima koje će stvoriti savršenu atmosferu, satenske mašne na čašama kao poseban pečat, popis gostiju ili popis pića na baru, platneni ubrusi – samo su neki od jednostavnih, a efektnih načina na koje paletu boja na svom vjenčanju možete obogatiti bojom godine.

Peach Fuzz boja godine za vjenčanja
Shutterstock 

Peach Fuzz boja godine za vjenčanja
pexels 

Haljine za djeveruše u najpopularnijoj pastelnoj nijansi

Pastelne nijanse su uvijek bile popularan izbor kada je riječ o haljinama za djeveruše. Uz pastelne nijanse plave i ružičaste, ove godine popularne će, naravno, biti i haljine u Peach Fuzz nijansi – i to s razlogom. Haljine za djeveruše u Peach Fuzz nijansi neće biti popularne samo zato što je riječ o boji godine, već i jer odlično pristaju svakom tenu i svakoj boji kose te odlično izgledaju u različitim materijalima poput svile, satena, čipke i tila. Ako djevere želite uskladiti s djeverušama, leptir mašna, rupčić ili čarape u Peach Fuzz boji bit će efektni modni odabir.

Peach Fuzz boja godine za vjenčanja
Shutterstock 

Ukoliko ste zaljubljenik u svijet vjenčanja ili ćete uskoro reći sudbonosno DA, Sajam vjenčanja u Areni Zagreb je prava adresa za vas!

Regionalno najveća i najraskošnija manifestacija vjenčane tematike ugostit će čak 200 izlagača - salone vjenčanica, dizajnere, zlatare, cvjećare, slastičare, catering kuće, fotografe, dekoratere, organizatore vjenčanja – na više od 5500 četvornih metara!

Sadržajan program - zanimljive promocije, kreativne radionice, degustacije slastica, cvjetne radionice, prezentacije trendova u vjenčanoj modi, nagradne igre s vrijednim darovima, dobrotvorna tombola, atraktivne pogodnosti za uštedu prilikom organiziranja vjenčane svečanosti – sve vas to očekuje u Areni Zagreb!

Više doznajte ovdje i dođite na Sajam vjenčanja Zagreb od 2. do 4. veljače 2024. godine!

05_SajamVjencanja_2024_1200x800_W.png
Story