U trendu su destinacijska vjenčanja ali i lokacije iz snova za dugo priželjkivano bračno putovanje iz snova, na vama je samo da odaberete datum

Regija koja se nalazi u neposrednoj blizini Zagreba, a obiluje raznovrsnim delicijama zove se Posavje. Posavje je jedna od 12 slovenskih regija a čine ju šest općina; Brežice, Krško, Radeče, Sevnica, Bistrica ob Sotli i Kostanjevica na Krki. Kako brojni Zagrepčani, i ne samo oni, vikendima čeznu da pobjegnu iz grada u mirnu i opuštajuću prirodu, evo savršenog razloga da na samo pola sata vožnje iskusite sve ljepote ove susjedne nam regije.

No, mnogi su se oduševljeni vratili iz Posavja i odlučili tamo organizirati svoj dan iz snova.

Priroda je ovdje očaravajuća pa za one sklone vjenčanju na otvorenom, u pitoresknom krajoliku i raskošnom zelenilu okruženom vinogradima, Posavje nudi nekoliko opcija. Ležerna vjenčanja na seoskim imanjima ili onima u renomiranim restoranima, često prati izvrstan smještaj ukoliko se nakon ludog provoda ne mislite vraćati kući već prespavati.

Iznad Krškog, na samim padinama brojnih vinograda niknuo je novi kompleks s divnim glamping kućicama koje izgledaju fantastično i nude visok nivo smještaja. U Bizeljskom se možete vjenčati i zabaviti na imanju vinarije koja osim prostrane sale za svadbu, velikog i lijepo uređenog vrta (u kojem je također moguće prirediti vrtu zabavu), nudi se i smještaj u vili s nekoliko luksuznog opremljenih soba i raskošnim doručkom.

U Posavju se nalazi nekoliko renoviranih dvoraca, tu je veliki golf teren te hotel u Mokricama, te nekoliko moderno uređenih seoskih domaćinstava i vinarija.

Kako je hrana važan segment svakog vjenčanja, napomenimo da je Slovenija ove godine izabrana za Europsku gastro regiju. Njihova strategija kao i ovaj projekt usmjereni su na poboljšanje kvalitete života, na obrazovanje, razvoj kulture blagovanja te održivost.

Ono što je svakako važan adut Posavja su fantastične namirnice, vina koja će vas oduševiti, terme i kupališta, golf tereni, dvorci koji ostavljaju bez daha, outdoor ponuda, od paraglidinga do penjanja, bicikliranja ili hikinga, ribolova, jahanja, splavarenja u Radečama te naravno eno-gastronomska ponuda.

Putem od Krškog ka Sevnici obavezno se zaustavite u dvorcu Rajhenburg. Tu su nekada živjeli trapisti koji su između dva svjetska rata pokrenuli proizvodnju čokolade. Čokolada torta koju su radili oduševila je tadašnjeg austrougarskog cara Franju Josipa, tako da je upravo car nadjenuo čokoladnoj torti ime Imperial po kojem je i danas poznat ovaj kraj.

Cijelo Posavje nekoć poznato najviše po cvičeku, laganom, svježem i pitkom vinu danas se može pohvaliti brojnim visokokvalitetnim vinima i vinarijama koje se nalaze u ovom vinogorju.

Za obitelji s djecom, napomenimo da je ovo kraj s nekoliko termi i kupališta, otvorenim i zatvorenim bazenima, welnessima i spa, a rade i ljeti i zimi. Dok djeca uživaju na bazenima vi se opustite s čašom pjenušca i udahnite novu energiju prije povratka u svakodnevicu.

Tijekom rujna u Posavju se održava manifestacija pod nazivom Okusi Posavja a posvećena je svim ljubiteljima gastronomije. Na festivalu sudjeluju brojni ugostitelji iz regije te proizvođači s područja turističke destinacije Čatež i Posavje.

Posavje je tako blizu, gotovo nadomak Zagreba i nudi pregršt aktivnog odmora, raznolikih gurmanskih delicija, prirodu kakva se može samo poželjeti, bogato kulturno nasljeđe i nasmijana lica domaćina, i više nego dovoljno razloga da ih posjetite ili organizirate svoje vjenčanje baš ovdje.

Više informacija potražite na:

www.posavje.com

FB POSAVJEPOLNOPRILOZNOSTI

INSTAGRAM POSAVJEPOLNOPRILOZNOSTI

 

#ifeelsLOVEnia

#myway

#posavjefullofopportunities

#catezinposavje

TEKST Hrvoje Petrić

FOTOGRAFIJE Tomo Jeseničnik

Sve za vaše vjenčanje