Volite li okus pohanoga povrća, a pogotovo cvjetače, pokušajte sa zdravijom verzijom svoga omiljenog jela. Savjetujemo da koristite panko mrvice, koje su veće od uobičajenih krušnih mrvica, kako bi cvjetača bila hrskavija.

Kako pripremiti pohanu cvjetaču da bude hrskava
Foto: Shutterstock

Sastojci

  • 1 glavica cvjetače
  • 3 jaja
  • 1 žličica mljevene paprike
  • ½ žličice soli
  • 1 žličica papra
  • 1 žlica origana
  • 100 g panko mrvica

Priprema

Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva, a lim obložite papirom za pečenje. U dubljoj posudi umutite jaja i dodajte mljevenu papriku, sol i papar, a u drugu dodajte origano i panko mrvice.

Cvjetaču narežite na manje komade pa svaki komad umočite u jaje, a zatim u panko mrvice. Rasporedite po limu za pečenje i stavite u pećnicu na 30 minuta, dok cvjetača ne dobije lijepu zlatnu boju. Izvadite iz pećnice i poslužite odmah!