"Čija je janjetina najbolja?", ime je gastronomske manifestacije koja će se održati 2. svibnja u hotelu Kimen na Cresu. Kako je kod nas već postalo dio folklora nadmetanje čije je vino, maslinovo ulje, u ovom slučaju janjetina bolja, idejni začetnik manifestacije 'Poljoprivredna zadruga Cres' u suradnji s hotelom Kimen - u ovoj priči prepoznala je značajan marketinško - gastronomski potencijal. Spomenuta manifestacija ovaj puta ograničena je na tri otoka na kojima se jede vrhunska janjetina; Brač, Pag i Cres. U kuhinji creskog hotela Kimen pripremat će se janjetina za žiri sastavljen od vrhunskih gastro znalaca. U njemu su doajen hrvatskog ugostiteljstva Corrdo Pellizer iz Rovinja, opatijski chef i član žirija MasterChefa Hrvatska Andrej Barbieri, te somelier i stručnjak za organoleptiku Aleksandar Noršić iz Zagreba. Poseban gost je i član žirija u MasterChef Radovan Marčić. Ukupno će biti servirano osam sljedova, a svaki od gostujućih kuhara pripremit će svoje autorsko jelo. Kulminacija večere biti će proglašenje najbolje janjetine, a manifestacija 'Čija je janjetina najbolja?' želi potaknuti brendiranje janjetine hrvatskih otoka.
Naslovnica
Gastro stručnjaci Radovan Marčić i Andrej Barbieri na Cresu će se suočiti s velikim izazovom
Gastro stručnjaci Radovan Marčić i Andrej Barbieri na Cresu će se suočiti s velikim izazovom
Danas Venera ulazi u osjetljivog i emotivnog Raka: 3 znaka posebno će osjetiti promjene u ljubavnom polju
Zaključili smo da je Kylie Miu Miu djevojka samo u komadima koji odgovaraju njezinom stilu: Takva je ova Y2K haljina
Simptom kulture izbjegavanja konflikta: Banksying je nova, toksična verzija ghostinga koja se širi TikTokom
'Postala sam atrakcija Imotske krajine': Neda Ukraden otkrila zašto je snizila cijenu najma luksuzne vile
Transrodnoj pjevačici iz Like produžen pritvor: Specijalci joj upali u stan u Švicarskoj i uhitili je, a sve zbog ovog
Trudna Milica Todorović sprema tajno vjenčanje: Poznato kada izgovara sudbonosno 'da'