Sastojci: lignje 0,60 kg luk 1 glavica rajčica 2 kom. tikvice 1 kom. bijeli luk 4 zrna peršin pola vezice maslinovo ulje 0,05 l sol, papar po potrebi kukuruzni griz 0,15 kg
Priprema: U slanoj vodi, uz dodatak malo maslinova ulja, skuhamo kukuruzni griz (palentu). Lignje narežemo na kolute debljine prsta. Naglo ih prepržimo na masnoći, pa ih izvadimo iz posude. U posudu stavljamo sitno nasjeckan luk, pustimo da se prži do zlatnožute boje, pa dodajemo bijeli luk rezan na listiće i ostalo povrće, također rezano na rezance. Malo podlijemo vodom i pustimo da se lagano pirja. Pred kraj dodamo lignje, začinimo i zajedno prokuhamo (po želji može i nekoliko kapi bijelog vina). Palentu stavljamo na tanjur kao podlogu, a preko dodajemo lignje i povrće.
Savjet: Uz lignje, možemo dodati i školjke, škampe ili neke druge morske plodove, pa tako sve poslužiti. Umjesto palente, možemo poslužiti rižu.
recept Branka OgnjenovićaFoto: Thinkstock
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.