U kuharskom svijetu nikada prije Lidije nisam upoznao toliko jednostavnu osobu, toliko ljudsku, a opet toliko mudru, toplu, stručnu i poslovnu. Lidia je pritom sasvim nenametljiva, toliko opuštena da je biti u njezinu društvu jedinstven užitak, pogotovo meni, velikom ljubitelju diskusija o spizi i proučavanja ljudskih karaktera. Lidia Bastianich se na koricama svojih knjiga potpisuje i očevim prezimenom Matticchio (Motika), no kako je na svoj put do vrhunaca restoraterskog biznisa i medijske aure krenula kao Bastianićka, prezimenom koje je stekla udajom za još jednog Istrana, s kojim je pokrenula svoja prva dva restorana u New Yorku, ipak se češće služi samo tim prezimenom ili jednostavnije samo imenom Lidia. (Od Felicea Bastianicha davno se razvela.) Prvo su otvorili jedan restoran, a koju godinu poslije i drugi, i to oba u Queensu, kraju u kojem živi najviše naših iseljenika. Kako su oba restorana uspješno poslovala, toliko da se za mjesto čekalo pred vratima, odlučili su se na poslovnu avanturu - okušati se na najzahtjevnijem restoranskom području u Americi, na Manhattanu.
Lidia Bastianich - tajna uspjeha jedne od najmoćnijih žena svjetske gastroscene
Sutra nam stiže pun Mjesec u Jarcu i donosi kulminaciju osjećaja: Ova 3 znaka doživjet će teška iskustva
Svi ih nose: Ogrlice s motivom školjke najtraženiji su komad nakita ovog ljeta, a jedna se posebno ističe
Ljeto nije rezervirano samo za sandale - balerinke i dalje ostaju u igri: Evo kako ih kombinirati za svaki dan