U kuharskom svijetu nikada prije Lidije nisam upoznao toliko jednostavnu osobu, toliko ljudsku, a opet toliko mudru, toplu, stručnu i poslovnu. Lidia je pritom sasvim nenametljiva, toliko opuštena da je biti u njezinu društvu jedinstven užitak, pogotovo meni, velikom ljubitelju diskusija o spizi i proučavanja ljudskih karaktera. Lidia Bastianich se na koricama svojih knjiga potpisuje i očevim prezimenom Matticchio (Motika), no kako je na svoj put do vrhunaca restoraterskog biznisa i medijske aure krenula kao Bastianićka, prezimenom koje je stekla udajom za još jednog Istrana, s kojim je pokrenula svoja prva dva restorana u New Yorku, ipak se češće služi samo tim prezimenom ili jednostavnije samo imenom Lidia. (Od Felicea Bastianicha davno se razvela.) Prvo su otvorili jedan restoran, a koju godinu poslije i drugi, i to oba u Queensu, kraju u kojem živi najviše naših iseljenika. Kako su oba restorana uspješno poslovala, toliko da se za mjesto čekalo pred vratima, odlučili su se na poslovnu avanturu - okušati se na najzahtjevnijem restoranskom području u Americi, na Manhattanu.
Lidia Bastianich - tajna uspjeha jedne od najmoćnijih žena svjetske gastroscene
Najčitanije
Najnovije
Silvija iz ‘Braka na prvu’ obrušila se na ministra Glavinu: ‘Zar pjesma vrijedi manje od utakmice?’
Srpski bogataš o glasinama da čeka dijete s Milicom Todorović: Ime mu se ranije vezivalo uz hrvatsku misicu
Miroslav Ilić ekskluzivno: ‘Prvi sam zapjevao u Zagrebu poslije rata, a s Mišom Kovačem me veže posebna priča…’