Jesen je počela burno i u duhu velikih gastro transfera: kao što smo već pisali, splitski retsoran Paradigma s na četiri mjeseca seli iz Splita u Zagreb a chef Marko Alilović iz Boškinca u Sherry’s. Kao zagrijavanje za otvaranje pop-up verzije Paradigme, koje je najavljeno za 11.11. u Zagrebu u Vlaškoj 55, njihov chef Ante Udovičić dolazi na izazov chefu Marku Aliloviću, koji nakon 3 godine provedenih u Boškincu postaje glavni chef u zagrebačkom bistrou Sherry’s Wines & Bites. Ova dva važna gastro transfera Paradigma i Sherry’s, obilježiti će na drugom izdanju Bitke Chefova kakve priređuju u Sherry’su i to 8.11. u nedjelju kada ćete na istom mjestu (uz obaveznu prethodnu rezervaciju) moći kušati umijeća čak dvojice među najtalentiranijim mladim chefovovima u Hrvatskoj.

Chefovi Ante Udovičić i Marko Alilović natjecat će se ove nedjelje spravljajući menije od istih sastojaka Kao izazivač i chef domaćin, Marko Alilović će na zagrebačkom Dolcu tog jutra odabrati glavne sastojke za 4 jela s kojima će se morati snaći i Ante iz Paradigme. Sporedne sastojke i začine za svako jelo, birati će svatko sam. Nakon Dolca, dečki kreću u kuhinju Sherry’sa na veliku pripremu, a od 16h pa sve do ponoći kuhaju za goste koji će ocjeniti svaki slijed na za to predviđeno mjesto. Najsretnijeg ocjenjivača, Sherry’s i Paradigma nagraditi će izletom u jednu od vinarija čija Sherry’s vina ima u ponudi, odnosno ručkom za dvoje u zagrebačkoj inačici Paradigme. Ovi nam transferi nagovještavaju rađanje nove gastronomske “špice” u Zagrebu, a to nam jamče i životopisi ovih mladih, ali iskusnih i talentiranih chefova. Dok se novi glavni chef Sherry’sa, Marko Alilović, školovao na prestižnom londonskom kulinarkom institutu Le Cordon Bleu, Ante Udovičić završio je jednako poznat kulinarski institut Paul Bocuse u Lyonu. Prije Sherry’sa, Marko je radio u Londonu i Jakarti, u oba zagrebačka Apetita i posljednje 3 godine kao glavni chef jednog od najboljih restorana u Hrvatskoj, Boškinca s Paga. Ante je prije Paradigme radio kao Sous Chef u hotelu Kempinski i kao glavni chef restorana Les Ponts u Zagrebu.