Poželjeli ste jelo na žlicu, malo drugačiju juhu? Predlažemo vam juhu s tortelinima (može i s raviolima) i špinatom. Priprema je jednostavna ali je potrebno pripremiti osnovne namirnice – svježu nadjevenu tjesteninu, baby špinat, rajčice, luk, temeljac (pileći ili povrtni) te začine. Uz torteline, srce ove juhe je špinat koji pruža na boji, okusu i zdravim nutrijentima ali odličnao je za zapamtiti kako se špinat može zamijeniti blitvom ili keljom. Za one željne ekstra okusa dobra je odluka u juhu dodati i koricu parmezana, što je odličan primjer korištenja ostataka od hrane. Dobar tek.

Sastojci:
850 g rajčica iz konzerve
maslinovo ulje
½ glavice luka
1 komad korice parmezana
malo ribanog parmezana
sol
svježe mljeveni crni papar
žlica paste od rajčica
malo papričice u ljuskicama
grančica svježeg timijana
grančica svježeg origana
2 l temeljca
500 g tortelina
120 g svježeg baby špinata
malo soka limuna
malonaribane korice limuna

Priprema:
U većoj posudi na srednje jakoj vatri ugrijte maslinovo ulje. Dodajte sitno nasjeckani luk, koricu parmezana i malo soli. Pirjajte dok luk ne opusti. Dodajte pastu od rajčica, ljuskice paprike, origano, timijan, malo papra te kuhajte uz stalno miješanje oko 3 minute. Potom dodajte rajčice iz konzerve te kuhajte oko 6 minuta uz povremno miješanje kako bi se sastojci povezali. Dodajte malo naribanog parmezana, te kuhajte uz miješanje oko jedne minute. Ukoliko je potrebno dodajte malo soli te temeljac. Ostavite da zavrije. Ubacite torteline, dobro promiješajte kako se ne bi zalijepili za dno posude te kuhajte oko 3 minute. Ugasite vatru te dodajte oprani baby špinat, koricu i sok limuna. Rasporedite u tanjure te u svaki po želji dodajte još malo naribanog parmezana. Poslužite toplo.

Savjet više - ukoliko imate već kuhane torteline, iskoristite ih za pripremu ove juhe tako da ih dodate u skuhanu juhu pred sam kraj.