TikTok foodie svijet izvor je brojnih ideja od kojih poneke s razlogom privlače pažnju. Jedna od takvih je ideja koja na kreativan način spaja okus bagel peciva (da, da onog s rupom) i svima omiljene pizze u zalogaje nalik omiljenim toplim sendvičima. Bagel pizza nije novost ali je dobrodošao format u kojem, upravo kao i pri pripremi pizze, dolazi do izražaja kreativnost u kuhinji.
Dovoljno je pripremiti nekoliko bagel peciva, vama omiljene namirnice (za pripremu pizze) te složiti sendviče koje ćete poslužiti još tople iz pećnice. Kombinacije su brojne, od onih za pripremi jednostavne margarita pizze do igre s raznoraznim sirevima, kobasicama ali i vege verzijama. Volite li ricotta sir? U kombinaciji s maslinovim uljem i uz dodatak češnjaka u prahu, ovaj je nadjev savršen za pripremu bagel pizze jer spaja sočnu stranu nadjeva te hrskavu bagel bazu.
Ovi su zalogaji zasigurno odličan izbor za foodie druženja u hladnijem dijelu godine, dovoljno je pripremiti sastojke te okupljenima ponuditi mogućnost da samostalno slože zalogaje. Količine procjenite ovisno o broju osoba za koje pripremate bagel pizze ili ovisno o tome koliko ste gladni, a naša je preporuka da za jednu osobu pripremite jedno bagel pecivo od kojeg ćete pripremiti dva komada bagel pizze.
Bagel pizza sa sirom i rajčicama
Sastojci (za 2 do 4 osobe):
2 bagel peciva, prerezana na polovice
450 g umaka od rajčica
220 g svježe mozzarelle, narezane na kriške
20 tanko narezanih kriški suhomesnatog nareska po odabiru (kobasica, kulenova seka, chorizo...), po želji
2 žlice svježe nasjeckanog bosiljka
maslinovo ulje, po želji
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. U zagrijenu pećnicu na limu za pečenje obloženom papirom za pečenje pecite bagel peciva prerezana na polovice 6 do 8 minuta kako bi ih lagano tostirali. Izvadite ih te pećnicu pojačajte na 230 stupnjeva. Na tostirana bagel peciva nanesite umak od rajčica, razmažite te čitavom površinom dodajte narezanu mozzarellu, po želji tanko narezane kobasice te bosiljak. Pecite 10 do 12 minuta, pečeno pokapajte s malo maslinovog ulja i poslužite.