Cijeli tjedan smo posvetili jabukama; nakon što smo pisali zašto ih je dobro jesti te nakon što smo predstavili recept za desert s jabukama, vrijeme je i da ih stavimo u - koktel! Radit ćemo margaritu, koktel koji se sastoji od tekile, triple seca i soka od limete a koji se često poslužuje sa soli na rubu čaše, no mi ćemo mu dati okus jeseni i to tako što ćemo ga začiniti jabukovačom. Rezultat je koktel koji je sladak, jedar, osvježavajuć, pikantan i jedak. To je uistinu koktel za svaku vrstu pića a evo kako ga napraviti:

Sastojci:
0.5 dcl jabukovače
0.5 dcl mezcala ili tekile (mezcal će dati dimljeni okus)
0.3 dcl soka od limete
Javorov sirup ili nektar od agave
1 žlica. krupna soli
1 žličica mljevenog đumbira
1 limeta

profimedia-0087244443.jpg
Profimedia Jabukovača

Priprema:
Pomiješajte krupnu sol i mljeveni đumbir u plitkom tanjuru. Na rub čaše stavite krišku limete i premažite cijeli rub dobivenom mješavinom soli i đumbira. Dodajte mezcal, jabukovaču i sok od limete u šejker za koktele. Protresite i miješajte dok se ne sjedini. Po ukusu dodajte javorov sirup ili nektar agave. Poslužite odmah. Po želji ukrasite jabukama narezanim na kockice i štapićem cimeta.