Biscotti su uvijek dobra ideja. Savršeno idu uz kavu ili čaj, uz vruću čokoladu ili pak malo slatkog vina. Nisu pretjerano zahtjevni za izradu, uvijek se možete poigrati sa sastojcima a ukus nikad ne razočara. Mi danas donosimo ideju za ovaj slatki zalogaju svježeg okusa u u koji ide korica naranče, sušene brusnice, bijela čokolada i pistacije. Za ovaj recept potrebno vam je manje od dva sata a sastojke provjerite u nastavku:
¼ šalice maslaca
¾ šalice bijelog šećera
1 žlica narančine korice (može i limunova)
½ žličice ekstrakta vanilije
2 jaja
1 bjelanjak
2 šalice višenamjenskog brašna
1 ½ žličice praška za pecivo
¼ žličice soli
50 g bijele čokolade, nasjeckane
½ šalice sušenih brusnica
1 ¼ šalice pistacija ili badema
Priprema:
Prvo u velikoj zdjeli s mikserom umutite maslac, šećer, koricu naranče i dok smjesa ne postane svijetla i pahuljasta. Umiješajte jedno po jedno jaje i bjelanjak, dobro umutivši nakon svakog dodavanja. Prosijte brašno, prašak za pecivo i sol; drvenom žlicom postupno umiješajte u kremastu smjesu. Umiješajte bijelu čokoladu, suhe brusnice i pistacije. Pokrijte i ohladite 30 minuta, ili dok tijesto više ne bude ljepljivo.
U međuvremenu zagrijte pećnicu na 165 stupnjeva C te lim za pečenje obložite papirom za pečenje.
Na malo pobrašnjenoj podlozi istresite tijesto i podijelite ga na pola. Svaku polovicu oblikujte u plosnate štruce te ih prebacite u lim za pečenje. Pecite 30 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici, a zatim ih ostavite da se ohlade dovoljno za rukovanje. Na dasci za rezanje izrežite štruce poprečno na dijagonali na kriške te ih tako pecite još 15 minuta ili dok ne porumene. Premjestite biscotte na rešetke i potpuno ohladite te poslužite uz omiljeni napitak!