Impresivne dubrovačke zidine mjesto su iskrenog divljenja baštini ovog veličanstvenoga grada, ali i mjesto na kojem se, ukoliko rezervirate svoj stol, možete susresti s izuzetnim gastro doživljajem, jer vrata u novu sezonu je otvorio i restoran 360 Dubrovnik. Najbolji intro u sezonu je i sam jelovnik chefa Marija Curića, koji će prema najavama, dosljedno filozofiji restrorana koji je nastaviti nositelj Michelinove zvjezdice od 2018. godine, nastaviti predano interpretirati jela hrvatske gastronomije.
Gastronomski doživljaj s potpisom chefa Marija Curića kojemu je klasična francuska kuhinja temelj misaonog i praktičnog, zanatskog procesa, ove će se sezone moći doživjeti kroz dva degustacijska jelovnika. Prvi, pod nazivom “Retro”, predstavlja signature jela chefa Curića ali ovaj put s twistom, dok drugi degustacijski jelovnik znakovitog imena “2022” gostima nudi radikalniji pristup u čijem su fokusu mediteranski klasici - skuša, brancin i jakobove kapice te crna slavonska svinja s kontinenta. Izražajni, odlično definirani okusi osnovne namirnice i harmonične kombinacije okusa te uvijek zadržan fokus na teksturi, vrlo su precizni: kratko dimljeni filet skuše pečen je na tavici i dolazi u kontrapunktu s carpacciom od bijele repe punjenim kavijarom od pastrve, a blagost brancina sljubljuje se s dimljenom majonezom i kontrastira sa salaticom od dagnji i koromača koju prate faggotini punjeni raguom od sipe, te slatko kiseli umak.
Za istaknuti je kako je chef Marijo Curić zimske mjesece proveo u srcu Mediterana, istražujući španjolsku kuhinju. Vrhunac tog istraživanja je i suradnja s izuzetnim imenima globalne gastronomske scene – chefom Ricardom Camarenom iz restorana Ricard Camarena iz Valencije, te trojcem restorana Disfrutar iz Barcelone, chefovima Mateuom Casañasom, Oriolom Castrom i Eduardom Xatruchom.
U jelovniku za 2022. ističu se i tartar od jakobovih kapica uz mousse od korabe i umak od korabe s uljem estragona, gelom od yuzua te čipsom od pileće kožice, dok za ljubitelje iznutrica chef nudi pečene brizle poslužene u kremi od artičoka s confitom artičoke. Brizle dolaze s tartarom od telećeg filea, a tanjur je završen listićima tostiranog badema i telećim jusom.
Na vinskoj karti za koju se brine Miho Vidak, glavni sommelier restorana, a za koju je restoran više godina zaredom dobio prestižnu Wine Spectatorovu nagradu - Best of Award of Excellence - nalazi se više od 500 etiketa, s naglasom na vina autohtonih sorti te vina iz regije, uz relevantan izbor etiketa iz svih dijelova starog i novog svijeta. U ponudi vina na čaše nalazi se više od 90 etiketa. U sljubljivanju s hranom, prvi izbor uvijek su authotone sorte i regionalni proizvođači. U barskom dijelu, restoran nudi niskoalkoholna pića te tropske TIKI style koktele, igrajući se rumovima i začinima. Za goste koji večeru vole završiti kavom, tu su rijetke sorte kave prestižnog britanskog branda Difference Coffee. Sve je to i više nego dobra pozivnica da se ove sezone zaustavite na jedinstvenoj lokaciji dubrovačkih zidina.
A inspiraciju više potražite i u vido uratku "Fusion kuhinja: Kako napraviti popularne gyoze | Kuhaj kao chef" u kojem je Dina Karanović jedna od sudionica izazova 'Kuhaj kao chef' koji Story Gourmet organizira s poznatim zagrebačkim restoranima, a koje će svoje finale imati od 7. do 10. travnja u zagrebačkoj Hali, na gastro eventu godine - Food Marketu by Story Gourmet. Dina je svoje kulinarske vještine usavršavala u The Rock Pubu.