Ovo tradicionalno talijansko jelo dolazi iz Napulja i svoju je popularnost steklo diljem svijeta jer su za pripremu potrebni sastojci koje zasigurno imate u svojoj kuhinji. Jer duša jela je umak koji se priprema od maslinovog ulja i češnjaka. Zato, ukoliko volite tjesteninu, više nemate izgovora oko pripreme ručka ili večere, jer ovo se jelo priprema brzo i lako a osvaja okusom.
Sastojci
Tjestenina po izboru, preporuka su špageti
1 glavica češnjaka
4 žlice maslinovog ulja
Žlica svježe nasjeckanog peršina
Žlica svježe nasjeckanog bosiljka
Sol, papar
Priprema: Skuhajte tjesteninu prema uputama. Češnjak očistite te svaki češanj narežite na tanke listiće. Zagrijte maslinovo ulje u posudi u kojoj ćete pripremati umak. Na ugrijanom ulju kratko pržite češnjak pa dodajte kuhanu tjesteninu (tekućinu od kuhanja nemojte baciti). Začinite sa soli, paprom te nasjeckanim peršinom. Sve dobro promiješajte te kuhajte bez miješanja dok se sadržaj ne počne primati za dno posude a potom u tavu dodajte skuhanu tjesteninu, sol, papar i peršin. Dodajte decilitar tekućine od kuhanja tjestenine, promiješajte te kad višak tekućine ispari jelo začinite svježe nasjeckanim bosiljkom. Za ljubitelje kombinacije okusa dodajte ribani parmezan ili nježniju mozzarellu. Dobar tek!
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.