U potrazi ste za novim zanmljivim jelima? Imamo odličnu ideju – odrezak. Ali ne bilo kakav odrzak, već od cvjetače, karfiola. Osim što je zdrav i ukusan, privlači izgledom na tanjuru te činjenicom da se odlično slaže s brojnim namirnicama i okusima. Ukusna ideja kako za vegetarijence ali i mesoljupce koja se lako priprema. A kako?
Za pripremu je prije svega važno odabrati veću, čvrstu i zdravu glavicu cvjetače. Oprezno izrežite cvjetaču na kriške, oštrim nožem, na debljinu oko 2,5 cm. Ne brinite ako koji cvjetić otpadne. Svaki komad premažite kistom s malo maslinovog ulja te komade spremne za pečenje položite na podlogu za pečenje obloženu papirom za pečenje. Pecite u pećnici ugrijanoj na 220 stupnjeva sve dok gornja strana ne poprimi zlatnu boju. I savjet! Ne okrećite komade cvjetače kako ne bi puknuli.
Pečenu cvjetaču začinite sa soli i paprom ali i umacima kao što su tahini, chimichuri, domaći pesto i sl., poslužite uz kuhanu i začinjenu rižu, svježe salate, humus ili salatu s lećom ili slanutkom. Posebna poslastica je dodatak feta sira ili ribanog sira. Može li lakše?!
VEGE IDEJE
Ne volite cvjetaču? Uz ovaj recept promijenit ćete mišljenje
Otkrivamo kako pripremiti odrezak od cvjetače, savršeno samostalno jelo, prilog ili grickalicu
Još iz kategorije