Udruga Jeunes Restaurateurs Hrvatska (JRE) ponosni je dio europske JRE obitelji koja u 16 zemalja okuplja više od 360 vrhunskih chefova. JRE Hrvatska djeluje deset godina, te je kroz rad svakog restorana člana te kroz zajedničke projekte primjer uspješnosti. U doživljaju JRE-a nezaobilazan je i njihov slogan - Talent & Passion, jer za ove restorane njihov je poziv više od posla, on predstavlja način života, predani rad koji spaja najbolje od talenta, ali i strasti - prema kuhanju, kreaciji i gostoprimstvu. Upravo je ta kvaliteta bila inspiracija za pokretanje projekta Passion week koji je JRE Hrvatska osmislio s Mastercardom za 2021. godinu.
Projekt je u različitim terminima dostupan u svih 16 restorana, i to tako da svaki restoran tijekom dva odabrana tjedna nudi posebno kreiran jelovnik od tri slijeda bez pića po pristupačnoj cijeni od 700 kn uz plaćanje Mastercard® karticama. Cijena vrijedi za dvije osobe sve do kraja listopada ove godine. Cilj je ovog projekta omogućiti mladima, ljubiteljima gastronomije, gostima koji vole fine dining, ali i onima koji tek žele upoznati fine dining, da dožive iskustvo objedovanja u JRE restoranu te tako podrže lokalne restorane, domaće proizvođače, dobavljače, sve one koji su uključeni u proces restoranskog poslovanja.
A u periodu pred nama, od 2. do 16. studenog, u zadnjem ovogodišnjem Passion week terminu, mjesta vrhunskog gastro doživljaja da su restorana, opatijski Navis i zagrebački Dubravkin put. Jelovnici koji vas očekuju oda su najboljem od sezone.
Elegantni restoran Navis nalazi se u sklopu istoimenog luksuznog boutique hotela, smještenog na spektakularnoj lokaciji u zaljevu Preluk kod Opatije, s pogledom na Kvarner i otoke. Uz atraktivnu arhitekturu, restoran se odlikuje i gastronomskom ponudom inspiriranom terroirom i vrhunskim namirnicama, a jelima snažan potpis daje chef Tino Sinožić. U sklopu Passion Weeka u Navisu vas očekuju tri slijeda - ragu od sipe s gnudima od kravlje skute i pjenicom od paškog sira, file plemenite bijele ribe na kremi od celera i tonke, punjeni kelj dimljenim dagnjama i umak od bijelog vina te bezglutenski kolač od mrkve i svježeg sira.

Kultni zagrebački restoran Dubravkin put u periodu od 2. do 16. studenog poslužuje jelovnik inspiriran okusima jeseni. Jelovnik nam je predstavila Danijela Gajski, vlasnica restorana, a jela koja zagrebačkoj jeseni pružaju novu dimenziju su - hummus od cvjetače, tapenada od Kalamata maslina posluženi uz hrskavce od riže i začinjeni dimljenom mljevenom paprikom; sporo kuhani teleći obrazi umak sa smrčcima u kremi od pastrnjaka i jabuke posluženi uz ukiseljeni stabljičasti celer i orahe, dok vas za kraj očekuje kralj jeseni – kesten. Slatki tanjur čini kesten terina mousse od kestena s kremom od pastrnjaka uz sorbet od kruške.
Ali to nije sve! Jer u sklopu Passion weeka svaki će gost primiti i tailor-made dar s pismom JRE-a koje goste poziva da krenu započnu nešto neprocjenjivo putovanjem kroz okuse. U tom brendiranom paketiću nalazi se i teglica paski (izdanaka mladog čašnjaka), uz priču o etnografkom, kulturološkom i povijesnom značenju te tako "obične" namirnice, ali i njenim gastronomskim primjenama. Zaštićeni brsečki češnjak (česan, kako ga zovu) teroirska je namirnica koja se uklapa u vrijedan projekt Katastar Okusa, koji je JRE Hrvatska realizirao zahvaljujući suradnji s Mastercardom.
Članovi JRE Hrvatska su: konoba Zijavica - Mošćenička Draga, Navis - Opatija, San Rocco - Brtonigla, Monte* - Rovinj, Pergola – Savudrija, Badi - Umag, Zigante - Livade, Draga di Lovrana* - Lovran, Plavi podrum - Volosko, Villa Ariston - Opatija, Boškinac* - Pag, Pelegrini* - Šibenik, Foša – Zadar, Dubravkin put - Zagreb i Boba - Murter.