U nedjelju 24. listopada u OXBO restoranu hotela DoubleTree by Hilton u Zagrebu održano je prvo polufinale Amorove žlice - gastro natjecanja za osobe s invaliditetom. Organizator projekta je udruga UNUO koja se već 13 godina bavi edukacijom osoba s invaliditetom uz primarni cilj senzibiliziranja javnosti o problemima osoba s invaliditetom i inkluziji u sve segmente društva, a sam se događaj dogodio se uz potporu Hrvatske provincije Sv Jeronima franjevaca Konventualaca. Natjecanje se održalo u modernom OXBO restoranu hotela DoubleTree by Hilton, u stručnom žiriju bili su voditelj Davor Meštrović, chef Damir Tomljanović i glazbenik Bojan Jambrošić, dok su svi sudionici i posjetitelji uživali u odličnoj atmosferi punoj dobrih vibracija.
Natjecanje se održavalo u tri kategorije - priprema hrane, priprema koktela i servis.
U kategoriji pripreme jela natjecalo su se tri tima, a pripremili su tri slijeda jela: za predjelo tuna tartar, wasabi creme fraiche, čips od rizinog papira, glavno jelo bila je teleća saltimbocca uz pire muškatne bucei umak od kadulje i pečene rajcice, te za desert kolač od tamne čokolade, topli čokoladni preljev i sladoled od vanilije. U kategoriji pripreme koktela posjetitelji su uživali u odličnim Passion fruit Hugo i Whiskey sour koktelima, a servis hrane i pića od strane štićenika udruge Unuo bio je izvanredan.
Mnogo važnije od pobjednika bili su zadovoljni osmjesi natjecatelja koji su se osjećali kao važan dio društva te su s ponosom i mnogo pažnje pripremali i servirali ukusnu hranu i pića posjetiteljima koji su cijelo vrijeme uživali u odličnoj hrani i još boljoj pozitivnoj atmosferi cijelog događanja. Za istaknuti je kako je tvrtka Zagreb City Hotels, koja upravlja s tri Hilton hotela u Zagrebu, dugogodišnji je partner udruge UNUO, te su zajednički organizirali više vrlo uspješnih humanitarnih događanja u zagrebačkim Hilton hotelima.