Palačinke su odlična jednostavna baza kako za slane tako i za slatke užitke, nedoljive u svako doba godine. A kako bi i jesen dala svoj doprinos obožavanju palačinki, predlažemo vam da pripremite palačinke s bundevom. Zahvaljujući pireu od bundeve ove su palačinke ekstra sočne i mekane, odlična baza koju možete poslužiti s domaćim pekmezom, svježim voćem, sladoledom ili odličnim voćnim maslacem. A hoćete li pripremiti palačinke klasične veličine ili one manje, neka bude vaša slatka odluka. I savjet više - ne brinite se ukoliko vam palačinke ispadaju malo deblje, u tome je njihova posebnost pa ih pripremite dovoljno jer ove ukusne palačinke odličan su izbor i za užinu vašem školarcu.

Palačinke od bundeve

Sastojci:

700 g očišćene bundeve
200 g brašna
2 žličice praška za pecivo
2 žlice šećera
2 jaja
prstohvat soli
1 cm naribanog svježeg đumbira
prstohvat cimeta
ulje za pečenje
po želji sladoled i voće za posluživanje


Priprema: bundevu narežite na kockice i skuhajte u vodi. Dobro ocijedite i prebacite u veću posudu. Zgnječite ih pa izmiksajte s brašnom, šećerom i praškom za pecivo. Umiješajte jaja, malo soli, naribani đumbir i cimet. Ostavite smjesu oko 30 minuta da se sastojci povežu. Na tavi zagrijte ulje pa žlicom vadite kuglice i pecite ih dok ne postanu zlatnožute. Poslužite sa sladoledom i šumskim voćem.

profimedia-0313571122
Palačinke s bundevom nadjenite svježim voćem, medom, domaćim pekmezom Foto: Profimedia