Slatki jesenski comfort food nezamisliv je bez poslastica s jabukama, šljivama i kruškama. I to u jednoj slastici koja se priprema od voća uz dodatak zobenih pahuljica, meda i grožđica. A zašto crumble? Crumble je jednostavna slastica koja se priprema od voća i smjese brašna, maslaca, šećera i zobenih pahuljica, smjese koja pripremljena ima mrvičastu formu. Upravo ta mrvičasta struktura daje na hrskavosti te je ona koja savršeno upija voćne sokove. Jesen je stvorena za ugađanje, male foodie užitke, zato upalite pećnicu, zamirišite kuhinju slatkim mirisom pečenog voća, nećete požaliti.

profimedia-0204963750
Foto: Profimedia

Sastojci:

140 g brašna
100 g maslaca
4 žlice zobenih pahuljica
3 žlice smeđeg šećera
2 jabuke
2 kruške
2 šljive
2 žlice grožđica
1 žlica meda

Priprema: zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Namočite grožđice u toploj vodi. U veliku posudu prosijte brašno i dodajte maslac narezan na kockice. Miješajte ih i gnječite rukama dok ne postane nalik na krušne mrvice, a maslac se rastopi. Umiješajte zobene pahuljice, šećer i cimet. Nasjeckajte voće zajedno s kožicom pa stavite u maslacem premazan lim za pečenje. Ocijedite grožđice i pospite ih po voću te nakapajte medom, a zatim prekrijte mrvicama s maslacem. Pecite 20-30 minuta, dok ne dobije zlaćanu boju. Poslužite uz čaj, kavu ili malo sladoleda.