Juha od rajčice, omiljen odabir svih generacija, može se pripremiti na brojne načine. A rajčica, srce ove juhe, plod je koji obiluje vitaminima i mineralima te blagotvorno djeluje na rad organizma. Zato je domaća pasirana rajčica najbolji odabir za jesenske delicije iz dubokih tanjura te se priprema brzo i lako, a slanutak, mahunarka bogata proteinima i vlaknima, koja se može pripremiti na bezbroj načina, u ovoj kombinaciji daje kako na okusu tako i u osjećaju a sitosti.

Juha od rajčice sa slanutkom

Sastojci:

2 žlice integralnog brašna
3 žlice suncokretova ulja
2 dl pasirane rajčice
1,2 l povrtnog temeljca
200 g kuhanog slanutka
2 prstohvata svježeg ili suhog timijana
soli po želji

Priprema: na ulju lagano popržite brašno, dodajte pasiranu rajčicu i topli temeljac. Kad juha prokuha, dodajte slanutak. Kuhajte desetak minuta, posolite i začinite timijanom. Ostavite da kratko odstoji kako bi se okusi proželi. Poslužite uz topao komad kruha.