Brojni posjetitelji su od 24. do 26. listopada mogli uživati u slasnim zalogajima i finim gutljajima vina koji su dio već tradicionalnog programa Gooštiranje koje Konzum priprema za kupce svoga flagship storea, Super Konzuma Radnička.
- U Konzumovoj ponudi može se pronaći više od 550 vinskih etiketa, a čak 80% prometa čine vina domaćih vinara. Našim smo kupcima, uz poseban tematski katalog vina, željeli i uživo približiti bogatu vinsku ponudu pa smo im na desetak atraktivnih punktova u Super Konzumu Radnička osigurali degustacije vina, gostovanje sommeliera i pripremu osvježavajućih koktela od vina - rekao je Ivan Širanović, voditelj Odjela komunikacija u Konzumu.
Naravno, uz vino se uvijek vežu fini zalogaji pa je Konzum za kupce pripremio i jela koja najbolje idu uz njega, a koje im je u tri dana zanimljivih radionica približio vrhunski chef Marin Rendić iz Bistro Apetit by Marin Rendić.
- Pripremio sam focacciu s istarskom skutom, cherry rajčicom i mladim maslinovim uljem, mini brioche i pate od jadranske tune s teletinom, tartar od ribeyea odležanog 45 dana, arancine od crnog rižota s kremom od graška, pačja prsa s kremom od slanutka i ragu od sipe na pjeni od sira. Vina se biraju prema tome koliko hrana ima kiseline i slatkoće. Primjerice, uz sipu koju smo danas pripremili poslužujemo laganije vino kao što je plavac. Uz ribeye i tartar također idemo s crnim vinom, a uz skutu odlično pristaje svježi chardonnay. Moramo paziti da vino ne nadjača hranu i ne poništi njezin okus, nego da se prirodno sljube - objasnio je Marin Rendić uz kojeg su kupci mogli uživati u hrani, ali i doznati trikove kako ta jela i u svojoj kuhinji mogu učiniti posebnijima.