Novi broj StoryGourmeta odraz je ljubavi naše redakcije prema jeseni. Mi u njoj gotovo pobožno uživamo, uzimamo od sunca, prirode i gastronomije ono najbolje, najugodnije i najfinije. Zato i vas ovim brojem vodimo na putovanje prepuno zrelih užitaka, ovaj put kroz Istru i njena poznata ali i dobro skrivena blaga. Ponovno u našim StoryGourmet chefovima imamo najbolje vodiče: tako nam chef Andrej Barbieri otkriva mjesto u Istri u kojem su najčešći gosti upravo chefovi, restoran i hotel San Rocco koji je postavio standarde moderne gastro i turističke ponude i još uvijek oduševljava predanošću i kvalitetom. Usput je negdje u Istri naišao na dragog kolegu, chefa Toma Gretića i s njim napravio životni intervju koji svakako valja pročitati od prve do zadnje rečenice. Chef David Skoko vas vodi u posjet po njemu najboljim proizvođačima maslinova ulja, obitelji Chiavalon, a potom je kao malo dijete uživao u lovu na tartufe s obitelji Tončić. Chef Ivan Pažanin je za jesen ostavio svoju omiljenu namirnicu i od kralja morskih dubina - jastoga, složio maestralan meni. Da trendovi nisu rezervirani samo za modne stranice, poučio nas je chef Marin Medak koji analizira aktualne i nadolazeće trendove u gastronomiji. A kome ćemo vjerovati ako ne pravom trendsetteru - začetniku trenda burgera u Hrvatskoj za koje, uzgred budi rečeno, predviđa silazak sa scene.
Prethodna vijestSljedeća vijest