"Otkako se zna da smo tu, u krvi članova obitelji Tomac jest baviti se grožđem, vinogradom i proizvodnjom vina. To su naši korijeni. I u obitelji mog tate i u obitelji moje mame svi su bili poljoprivrednici i radili u vinogradu. Pa mi imamo vinogradarstvo u genima", govori nam Tomislav Tomac dok u njihovoj obiteljskoj vinariji nazdravljamo njegovim pjenušcima. "Djed moje bake, Aleksa Ivančić, 1928. posadio je vinograd koji i danas daje super grožđe. Evo, baš smo ga koristili za vina iz amfore. Njega su svi zvali deda Aleksa, bil je pravi seljak, ali imao je i elegantnu vuru na lančiću na lajbeku. Već tada, početkom 20. stoljeća, dobio je prva priznanja za svoje vino. Bio je dvaput u Americi, a mi još uvijek tamo nismo dospjeli",  ponosno, s dozom humora nastavlja Tomislav obiteljsku vinsku priču. CIJELU REPORTAŽU POTRAŽITE U NOVOM BROJU MAGAZINA StoryGourmet KOJI JE U PRODAJI OD 9.3. Tekst: Emina Basara Foto: Dražen Kokorić, Ivan Dimnjaković, ExLumine

StoryGourmet proljeće 2016