Direktor splitskog restorana Paradigma Zoran Pejović samo za StoryGourmet emotivno se osvrnuo na zimsko gostovanje u Zagrebu gdje su svojim pop-up konceptom pokrenuli posve novi trend na našoj ugostiteljskoj sceni. Otkriva i datum ponovnog otvaranja Paradigme u Splitu, gdje će goste dočekati i novi meni, koji, sigurni smo, s nestrpljenjem čekaju brojni štovatelji djela chefa Ante Udovičića. "Nakon izuzetno uspješne prošlogodišnje ljetne sezone u Splitu, odlučili smo se na privremeno preseljenje u Zagreb. O motivima i razlozima smo govorili ranije. Uglavnom smo odgovarali na pitanja Kako i Zašto? Međutim, ključ svega leži u pitanju Tko? Odselilo se tako petnaestak naših dragih kolega iz Splita za Zagreb u 11. mjesecu prošle godine. Pratio nas je i kamion pun opreme, stolica, sitnog inventara, svakojakih namirnica i vina, dok je ispred nas zrak bio ispunjen entuzijazmom i ogromnom željom za igranjem na najvećoj pozornici u državi. Čak je bilo i blage treme obzirom da smo izašli iz komfort zone već uigranog restorana.

Zoran Pejović, direktor Sada, svega nekoliko dana nakon zatvaranja naše privremene zagrebačke podružnice, kada gledam unatrag na četiri zagrebačka mjeseca s ponosom mogu reći da smo odradili fenomenalan posao. Počevši od Ante Udovičića, našega chefa i cijeloga kuhinjskoga tima i Mladena Livaje i Roka Bekavca i tima iz prednjega dijela restorana svi su svojom profesionalnošću i pristupom, ali i iskrenošću dokazali privrženost idejama izvrsnosti, kontinuirane edukacije i timskog rada. Siguran sam da su svi koji su pohodili Paradigmu u Zagrebu mogli osjetiti ove emocije kao dio atmosfere koja je vladala u restoranu. Naši su jelovnici bili izvrsno prihvaćeni kao i stručno osmišljena vinska sljubljivanja. Gostima koji možda nisu bili zadovoljni s bilo kojim segmentom naše ponude se možemo samo ispričati i nadati se da će nam dati novu priliku jer nastavljamo dalje. Već s prvim danom travnja, bez prvoaprilskih šala, s novim jelovnikom otvaramo vrata restorana splitskim gostima i gostima Splita. Jelovnik će predstavljati kontinuitet dosadašnjih jelovnika, s ponekim već poznatim, unaprijeđenim jelom, a sve inspirirano kulinarskim nasljeđem Mediterana u modernoj izvedbi. Svojevrsni neomediteranizam ;).
Restoran Paradigma u Splitu Vrlo je moguće da ovaj osvrt može netkome tko nije iz ove industrije zazvučati kao zašećerena voda. Međutim, svi oni koji su stupili nogom iza kuhinjske linije ili obukli pregaču znaju da je zadovoljan gost jedini parametar kojime možemo izmjeriti uspjeh u ovom poslu. Stoga, nakon završetka naše zagrebačke odiseje možemo samo reći da je iza nas jedna veoma uzbudljiva i uspješna avantura koja nas je još više učvrstila u namjeri da se nastavimo razvijati i stavljati Split na gastronomsku mapu Hrvatske i Europe. Do sljedećeg druženja!" Ekipa StoryGourmeta s nostalgijom se prisjeća Paradigme u Zagrebu i zahvaljuje timu na susretljivosti i suradnji. Prvi smo kušali Paradigmin degustacijski meni Zagreb – u takvom gradu želimo živjeti